Till startsida
Webbkarta

Hållbarhet 2012 - Do it yourself!

Hållbar utveckling, Temadag

Nu är det äntligen dags igen! Du som är student vid Chalmers och Göteborgs universitet hälsas välkommen till årets inspirationsdag med fokus på hållbar utveckling, Hållbarhet 2012. Dagen sprudlar av inspirerande föreläsningar, lärorika workshops där du får aktivera dig, utställning i HDK-anda, Student + Research Jam, chans att vinna fina priser och mycket annat.

I år bjuder vi bland annat på:

Annelie Pompe, svensk mästarinna, världsrekordhållerska och bergsbestigare från Mölndal. Följ med på hennes inspirerande föredrag om hur en attityd kan vara skillnaden mellan att verkligen leva, eller att bara överleva. Annelie menar att det största äventyret av alla sker inombords, inte nödvändigtvis på Mount Everest.

Naturskogsinventeraren och Årets miljöhjälte 2011, Sebastian Kirppu ger dig den smutsiga sanningen bakom svensk skogsindustri. Hans engagemang bygger på att naturen utsätts för en oerhört orättvis behandling av ett skogsbruk som säger sig vara miljövänligt. Kom och lyssna på Sebastian när han med ord och bild visar på den skogsskövling som har pågått sedan decennier.
Läs mer

Köpstoppsbloggaren Ann-Christin Gramming gjorde ett aktivt val att sluta konsumera onödiga saker under ett års tid. När övergår konsumtion från att vara en nödvändighet till att bli ett tidsfördriv? Lyssna till Ann-Christin som delar med sig av hur hennes aktiva val att ta ett köpfritt år påverkar det liv hon lever idag.
Läs mer

Missa inte heller regissören Michael Madsen som visar sin prisbelönta dokumentär "Into Eternity" om morgondagens möjliga konsekvenser av det radioaktiva avfallets slutförvaring.
Läs mer och se trailern

Då aktivitet står i fokus under årets hållbarhetsdag får du chansen att aktivera dig i våra matnyttiga workshops där du själv gör jobbet. Vad sägs om att lära dig att laga din egen cykel, göra din egen naturliga hudvårdsprodukt eller hitta ett nytt utomhusintresse genom att testa på geocaching?

Anmäl dig på vår hemsida och glöm inte att gilla oss på Facebook!

Föreläsare: Annelie Pompe,svensk mästarinna, världsrekordhållerska och bergsbestigare från Mölndal. Sebastian Kirppu, Årets miljöhjälte 2011. Ann-Christin Gramming, Köpstoppbloggen. Research Jam med b.la. Cecila Solér, Julie Gold, Tyrone Martinsson och Maria Nyström. Michael Madsen, Prisad filmregissör. Med flera.

Datum: 2012-03-14

Tid: 12:00 - 21:00

Kategorier: Sustainable development, Hållbar utveckling

Arrangör: GMV, Göteborgs miljövetenskapliga centrum

Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8

Evenemangslänk: Läs mer om Hållbarhet 2012 - Do it yourself!

Kontaktperson: Ida Lindbergh

Telefon: 031 -772 49 57

Lägg till evenemang

Har du information om ett evenemang på Göteborgs universitet?

Lägg in det i kalendern!

Kalendern på Göteborgs universitets startsida visar öppna evenemang som riktar sig till en bred allmänhet.
Har du ett evenemang som platsar i den öppna kalendern, hör av dig till redaktionen.

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?