Till startsida
Webbkarta

GU i media

Mediabevakningsföretaget Retriever utför en kontinuerligt uppdaterad sammanställning av hur Göteborgs universitet skildras i media.

Den första kategorin visar hur en rad begrepp som är relaterade till GU visas i svenska nyhetsmedia.

Du kan också välja förekomst i utländska media från menyn till vänster. Kategorin längst ner, "Forskning & utbildning allmänt" listar aktuella pressklipp med allmän inriktning utan direkt anknytning till Göteborgs universitet.

Aktuella pressklipp

Operaröst från Brännö får Lasse Dahlquist-stipendiet - Kultur & Nöje - Göteborgs-Posten

[2014-10-24] Ljungkvist från Göteborg/Brännö är utbildad på Operahögskolan i Stockholm och arbetar ofta på operascener i Europa. Sedan barnsben finns också ett musikintresse för den svenska visan där Lasse Dahlquist ligger honom varmt om hjärtat.

[Göteborgs-Posten]

Spåren av ubåten: Drivved, turist-ubåt och fiskare

[2014-10-24] Så fort Försvaret inledde sin operation i skärgåren började tips om möjliga hot strömma in till myndigheten. Och medier var inte sena att rapportera om dem.

[SVT Nyheter]

EU väntar klimatmotstånd i Paris

[2014-10-24] Sent på natten enades statsminister Stefan Löfven (S) och hans kollegor om nya klimat- och energimål för EU. Det var crescendot på en rad förhandlingar där EU-länderna bråkat om hur ambitiösa målen ska vara.

[Metro]

Hotade instituten kan bli kvar

[2014-10-24] Kritiken mot den planerade nedläggningen av Medelhavsinstituten har växt sig stark. Nu backar den ansvariga ministern - och stats minister Stefan Löfven välkomnar en översyn.

[Dagens Nyheter]

Bättre än sitt rykte

[2014-10-24] NORRKÖPING Om politikers vallöften har statsvetaren Elin Naurin från Göteborgs universitet forskat. Igår kom hon till Norrköping och föreläste i ämnet. Uppfyller politikerna sina vallöften?

[Folkbladet]

Klimatmålen får både beröm och kritik

[2014-10-24] De nya klimatmålen som EU-ledarna enades om i natt får beröm från forskarhåll, men kritik från naturvänner.

[ATL Lantbrukets Affärstidning]

EU får forskarberöm

[2014-10-24] EU:s nya klimatmål att minska växthusgasutsläppen med 40 procent till 2030 ligger på en realistisk nivå, anser Thomas Sterner, professor i miljöekonomi vid Göteborgs universitet och en av experterna inom FN:s klimatpanel (IPCC).(TT)

[Nya Lidköpings-Tidningen]

EU får forskarberöm

[2014-10-24] Stockholm. EU:s nya klimatmål att minska växthusgasutsläppen med 40 procent till 2030 ligger på en realistisk nivå, anser Thomas Sterner, professor i miljöekonomi vid Göteborgs universitet och en av experterna inom FN:s klimatpanel (IPCC).

[Ystads Allehanda]

Frisk av stamceller i egna blodet

[2014-10-24] Två matskedar blod och en byggnadsställning. Det är allt som behövs för att odla fram ett kroppseget blodkärl på en vecka. Vid Sahlgrenska universitetssjukhuset har två små barn räddats med den nya tekniken.

[Ny teknik]

Regeringen visar djupt förakt för bildning

[2014-10-24] I decennier har Sverige bedrivit kvalificerad humanistisk forskning och utbildning vid instituten.

[SVT]

Tidningar som symbol för media. Foto Carina Elmäng.
Till sidans topp