Till startsida
Webbkarta

GU i media

Mediabevakningsföretaget Retriever utför en kontinuerligt uppdaterad sammanställning av hur Göteborgs universitet skildras i media.

Den första kategorin visar hur en rad begrepp som är relaterade till GU visas i svenska nyhetsmedia.

Du kan också välja förekomst i utländska media från menyn till vänster. Kategorin längst ner, "Forskning & utbildning allmänt" listar aktuella pressklipp med allmän inriktning utan direkt anknytning till Göteborgs universitet.

Aktuella pressklipp

Beslutet kan få snöbollseffekt

[2014-10-30] Sverige erkänner Palestina - men att erkänna en stat utan en myndighet som har full kontroll över området är ovanligt, säger en expert. Samtidigt kan beslutet få en snöbollseffekt om fler stater följer efter.

[Smålandsposten]

Beslutet kan få snöbollseffekt

[2014-10-30] Sverige erkänner Palestina - men att erkänna en stat utan en myndighet som har full kontroll över området är ovanligt, säger en expert.

[Östra Småland]

I dag erkänner regeringen Palestina

[2014-10-30] I dag fattar regeringen beslut om att erkänna staten Palestina, skriver utrikesminister Margot Wallström (S) i en debattartikel i DN. Att erkänna en stat utan en myndighet som har full kontroll över området är ovanligt, säger en expert.

[Borås Tidning]

För första gången har forskare...

[2014-10-30] För första gången har forskare lyckats odla tunntarms- och magvävnad från stamceller - utanför kroppen. Det ger hopp för patienter med svåra magsjukdomar.

[Sveriges Radio Sjuhärad]

620 miljoner till centrumbildning

[2014-10-30] Göteborg satsar på unga forskare genom en centrumbildning i molekylär medicin. Flera aktörer samlar sig bakom ett nytt centrum för molekylär medicin som ska skapas inom Göteborgs universitet.

[Läkemedelsvärlden]

Man hittad död - tros ha rökt spice

[2014-10-30] Polisen larmades till en bostad i Fagersta i går där de hittade en död 22-åring. De tror nu att drogen spice ligger bakom dödsfallet.

[Aftonbladet]

Öppenhet kring beslut ger inte självklart besluten hög legitimitet

[2014-10-30] Stor öppenhet kring beslutsprocesser leder inte automatiskt till hög legitimitet för besluten. I vissa sammanhang kan till och med öppenhet ha negativa effekter. Det visar en ny avhandling från Göteborgs universitet.

[Cision Wire]

Så kan Fridolin lösa skolkrisen

[2014-10-30] I stället för mindre genomtänkta reformer föreslår vi att den nya regeringen skapar en kommission med uppdrag att se över det svenska skolsystemet, skriver Kungl. Vetenskapsakademiens arbetsgrupp Framtidens skola.

[Svenska Dagbladet]

Svårt för bankerna att ta betalt för Swish

[2014-10-30] Foto: Pressbild Nyheter Nästan alla banker har gett upp hoppet om att ta ut avgift för mobila betaltjänsten Swish. En expert på området ger inte stor chans till de få som fortfarande har planer.

[Privata Affärer]

Ny psykmottagning prövar nya metoder för snabbare hjälp

[2014-10-30] 1 december öppnar en helt ny typ av psykiatrisk mottagning på Sahlgrenska med Solletuna kommun som förebild.

[Sveriges Radio Göteborg]

Tidningar som symbol för media. Foto Carina Elmäng.
Till sidans topp