Till startsida
Webbkarta

GU i media

Mediabevakningsföretaget Retriever utför en kontinuerligt uppdaterad sammanställning av hur Göteborgs universitet skildras i media.

Den första kategorin visar hur en rad begrepp som är relaterade till GU visas i svenska nyhetsmedia.

Du kan också välja förekomst i utländska media från menyn till vänster. Kategorin längst ner, "Forskning & utbildning allmänt" listar aktuella pressklipp med allmän inriktning utan direkt anknytning till Göteborgs universitet.

Aktuella pressklipp

Störst går först i budgetkampen

[2014-10-21] Foto: Henrik Montgomery/TT Socialdemokraterna har hållit småpartierna kort i regeringens kommande budget. Det framgår av de kända förslagen ur budgeten som i helhet presenteras på tordagen. Statsminister Stefan Löfven har förhandlat hårt.

[di.se]

Huvudfiender i rikspolitiken kilar stadigt i kommuner

[2014-10-21] En månad har gått sen riksdagsvalet och det politiska styret i landets kommuner börja sakta men säkert ta form.

[Sveriges Radio P1]

Blågul eller blåögd

[2014-10-21] Om hur korruption kan motverkas och vad svenska företag möter på korrupta marknader.

[SVT Nyheter]

Urpremiär för Liljebrinks på fredag 24 oktober

[2014-10-21] Pressmeddelande CEST På fredag den 24 oktober är det urpremiär för förväxlingskomedin Liljebrinks på Folkteatern.

[MyNewsdesk]

Medfield: Första patienten med nya Strokefinder MD100

[2014-10-21] Medfield Diagnostics har nu inlett den kliniska studie som skall validera de förbättringar som införts på förtagets nya produkt, Strokefinder MD100.

[Affärsvärlden]

Det finns inget som jag inte kan göra

[2014-10-21] Det var när Azita Shariati lämnade in sin avskedsansökan som karriären tog fart på riktigt. I dag är hon vd för det bolag hon ville lämna, och är en förkämpe för att fler ska få chansen att växa inom företaget.

[Civilekonomen]

Hållbar utveckling har nedprioriterats

[2014-10-21] Översvämningar, orkaner och iskyla. Nästan varje dag rapporteras det om klimatförändringar och miljökatastrofer i våra medier.

[Skolvärlden]

Brinner för miljön

[2014-10-21] Vänsterpartisten Amanda Kroon är 23 år och yngst i Hällefors kommunfullmäktige.

[ETC Bergslagen]

TT

[2014-10-21] Som ett resultat av hungerstrejken på Järntorget har förhandlingar mellan representanter för de asylsökande strejkarna och Migrationsverket pågått i cirka två månader.

[ETC Göteborg]

Maktstrid bakom nytt V-kommunalråd

[2014-10-21] Daniel Bernmars positiva egenskaper är den officiella förklaringen till att Mats Pilhem petades som Vänsterpartiets kommunalråd. Andra menar att en maktstrid där en mindre grupp har önskat en mer radikal politik ligger bakom.

[ETC Göteborg]

Tidningar som symbol för media. Foto Carina Elmäng.
Till sidans topp