Till startsida

GU i media

Mediabevakningsföretaget Meltwater utför en kontinuerligt uppdaterad sammanställning av hur Göteborgs universitet skildras i media.

Den första kategorin visar hur en rad begrepp som är relaterade till GU visas i svenska nyhetsmedia.

Du kan också välja förekomst i utländska media från menyn till vänster. Kategorin längst ner, "Forskning & utbildning allmänt" listar aktuella pressklipp med allmän inriktning utan direkt anknytning till Göteborgs universitet.

Aktuella pressklipp

Hur förändras lärarrollen i en uppkopplad skola?

[2014-08-27] Pressmeddelande CEST Digitaliseringen i skolan, att IT används i undervisningen och elever har tillgång till datorer i klassrummen, har förvandlat skolans vardag.

[MyNewsdesk]

Fyra av tio planerade operationer ställs in

[2014-08-27] En studie från Sahlgrenska akademin visar att 39 procent av alla planerade operationer för ledplastik, artroskopi eller ingrepp i fot/fotled avbokades, sköts upp eller bokades om minst en gång.

[Läkartidningen]

Många sjuksköterskor rädda att möta döende patienter

[2014-08-27] Blod och sprutor är inga problem för sjuksköterskestudenter, men när det handlar om att möta döende patienter är många rädda. Det visar en undersökning som gjorts av forskare i Göteborg som nu vill se mer utbildning i palliativ vård.

[Netdoktor.se]

Australiens koldioxidskatt gav effekt

[2014-08-27] En majoritet av världens länder har infört nya lagar för att minska utsläppen av koldioxid. Australien har valt en motsatt väg och slopade nyligen sin koldioxidskatt.

[Sveriges Radio P1]

Sjuksyster - och livrädd för döden

[2014-08-27] De som pluggar till sjuksköterska har inga problem med blod och sprutor, men när det handlar om döden är många rädda. Nu vill forskare se mer utbildning i palliativ vård.

[Upsala Nya Tidning]

Satsningen på solceller förlorar kraft

[2014-08-27] Solenergi är den energiform som svenskar helst vill ha i sina hem. De senaste åren har antalet installerade solceller fördubblats. Men nu kan ökningen stanna av.

[Dagens Nyheter]

Experterna synar Åkessons svar

[2014-08-27] Jimmie Åkesson presenterade sitt valmanifest - och grillades sedan i SVT:s utfrågning. Flera experter synar nu SD:s föreslagna politik och partiledarens svar i utfrågningen.

[Expressen]

Inte förberedda på att möta döden

[2014-08-26] I de flesta sjuksköterskors yrkesvardag ingår att vårda döende patienter men många blivande sjuksköterskor känner sig oförberedda och rädda inför mötet med patienter i livets slutskede.

[Skaraborgs Allehanda]

Åkesson pressad om a-kassan

[2014-08-26] Jimmie Åkesson pressades inledningsvis hårt i SVT:s partiledarutfrågning när det gällde Sverigedemokraternas förslag om a-kassan: Dels en höjning från 680 till 1 200 kronor om dagen, dels att medlemskapet ska vara avgiftsfritt.

[Västerviks Tidningen]

Miljard-löftet från SD får kritik: "Oseriöst"

[2014-08-26] Sverigedemokraterna presenterar i dag sitt valmanifest - med löften i mångmiljardklassen. Finansieringen sköts i de flesta fall genom minskad invandring och mindre generöst stöd till invandrare.

[Expressen]

Tidningar som symbol för media. Foto Carina Elmäng.
Till sidans topp

© Göteborgs universitet, Box 100, 405 30 Göteborg
Tel. 031-786 0000, Kontakta oss

Om webbplatsen | Karta