Till startsida

GU i media

Mediabevakningsföretaget Retriever utför en kontinuerligt uppdaterad sammanställning av hur Göteborgs universitet skildras i media.

Den första kategorin visar hur en rad begrepp som är relaterade till GU visas i svenska nyhetsmedia.

Du kan också välja förekomst i utländska media från menyn till vänster. Kategorin längst ner, "Forskning & utbildning allmänt" listar aktuella pressklipp med allmän inriktning utan direkt anknytning till Göteborgs universitet.

Aktuella pressklipp

Tät familjedramatik i Noréns 50-talskök - premiär för Natten är dagens mor i regi av Dennis Sandin

[2014-09-17] Pressmeddelande CEST Fredagen den 26 september har Lars Noréns Natten är dagens mor premiär på Göteborgs Stadsteater, Nya Studion. Noréns genombrottsdrama utspelar sig i köket på det lilla slitna hotellet på den skånska landsbygden.

[MyNewsdesk]

De modala hjälpverbens historia kartlagd

[2014-09-17] Varför kunna och veta saknar presensändelse och inte böjs jag kunnar och jag veter har sin förklaring i hur verben har utvecklats. Det visar en avhandling vid Göteborgs universitet som har kartlagt så kallade modala hjälpverb.

[Presskontakt.se]

De modala hjälpverbens historia kartlagd

[2014-09-17] Varför kunna och veta saknar presensändelse och inte böjs jag kunnar och jag veter har sin förklaring i hur verben har utvecklats. Det visar en avhandling vid Göteborgs universitet som har kartlagt så kallade modala hjälpverb.

[Cision Wire]

En vitamininjektion för universitetet och staden

[2014-09-17] Den planerade utbyggnaden av universitetet vid Näckrosdammen har i diskussionen ofta kopplats ihop med planerna på Västlänken och hela det Västsvenska infrastrukturpaketet.

[Göteborgs-Posten]

Midnattsorkestern vill åt stämningen

[2014-09-17] Suggestivt och stämningsfullt Fredrik Magnusson Dela LUND. Midnattsorkestern, som är aktuella med skivan "Över stadens tak - sånger av David Löfberg", kommer till Lund under Kulturnatten.

[Lokaltidningen Lund]

Fördel insulinpump i stor svensk studie

[2014-09-17] EASD 2014 Personer med typ 1-diabetes som använde insulinpumpar hade i en stor svensk studie mer än 40 procent lägre risk att dö i hjärt-kärlsjukdom än de som tog sprutor.

[Dagens Medicin]

Djupdykning i Freuds värld

[2014-09-17] Hunddressyr, poesianalys och djupdykningar i drömtydning. Suzanne Ostens nya uppsättning i Göteborg, om Sigmund Freuds dotter Anna, innebär många utmaningar för Ann Petrén som även får vara alla åldrar på scen.

[Svenska Dagbladet]

Färre sökte till lärare än till Paradise Hotel

[2014-09-16] Fler sökte till Paradise Hotel än till lärarprogrammet 2013. På Pedagogen i Göteborg hånar lärarstudenterna dokusåpan. Här kan man inte tänka sig att söka. - Det är ju helt sjukt! Vad händer med Sverige?

[GT]

Oprövat system bakom Apple Pay

[2014-09-16] Apples digitala plånbok Apple Pay som presenterades förra veckan i samband med lanseringen av Iphone 6 förväntas göra att betalningar med mobilen blir allt vanligare. Men säkerheten i systemet är fortfarande oprövad.

[Dagens Nyheter]

Stråkkvartett först ut för konserthösten

[2014-09-16] Kristinehamns konsertförening har förmågan att varje termin presentera ett intressant konsertprogram. Höstens musikupplevelser börjar på söndag när Klarakvartetten spelar på församlingshemmet.

[Nya Wermlands-Tidningen]

Tidningar som symbol för media. Foto Carina Elmäng.
Till sidans topp

© Göteborgs universitet, Box 100, 405 30 Göteborg
Tel. 031-786 0000, Kontakta oss

Om webbplatsen | Karta