Bild
Anna-Karin prisas för sin undervisning: "Det betyder otroligt mycket för mig"
Foto: Handelshögskolan
Länkstig

Anna-Karin prisas för sin undervisning: "Det betyder otroligt mycket för mig"

Publicerad

Hennes engagemang och bidrag till att främja studenters lärande och förståelse har gjort henne till en högt uppskattad lärare. Nu har Anna-Karin Pettersson tilldelats SRAs pedagogiska pris 2023 för sina framstående insatser.

Svenska Revisionsakademins (SRA) pedagogiska pris syftar till att belöna aktiva lärare inom redovisning och revision, vilka har överträffat förväntningarna på universitets- och högskolenivå. 

I år har SRA uppmärksammat Anna-Karin Pettersson, en respekterad lärare och kollega, för hennes långvariga engagemang för studenters lärande och förståelse inom redovisning. Enligt motiveringen för priset har hon gjort betydande insatser inom ämnet genom sin omfattande undervisningserfarenhet och utveckling av högkvalitativa läromedel. Hennes förmåga att aktivt dela kunskap och erfarenhet, samt hennes koppling till ämnets praktik som auktoriserad revisor, säkerställer relevans och kvalitet i undervisningen. Anna–Karin Petterssons engagemang håller undervisningen uppdaterad och relevant, vilket gynnar studenterna genom att förbereda dem väl för yrkeslivet. Läs helheten av Revisionsakademins motivering till priset här.

– Jag är så glad, stolt och tacksam över priset. Det betyder otroligt mycket för mig, säger Anna-Karin Pettersson, universitetslektor på Företagsekonomiska institutionen vid Handelshögskolan i Göteborg. 

"Min ambition är att inspirera studenter att bli intresserade av redovisning oavsett vilken yrkesbana de väljer efter studierna"

Hur har du arbetat för att uppnå det som SRA prisat dig för? 

– För det första tycker jag redovisning som ämne är både roligt och intressant, vilket jag antar avspeglas i undervisningen. Sen förbereder jag mig noga och försöker tänka ut exempel och övningar som är anpassade för studentgruppen. Redovisningsfrågor blir alltid mer intressanta när man kopplar teorin till verkliga fall i praktiken. Det gäller dock att tänka på vem som sitter framför en i salen och utgå från exempel som är relevanta för dem, One size does not fit all! Min ambition är att inspirera studenter att bli intresserade av redovisning oavsett vilken yrkesbana de väljer efter studierna, säger hon. 

Engagerade studenter – det bästa med att vara lärare

Uppskattningen för dig som lärare nämns inte bara i SRAs motivering till priset, det är också något som studenter på Handels nämner, vad betyder det för dig att få denna uppskattning av studenterna? 

– Det betyder mycket så klart! Engagerade studenter är det bästa med att vara lärare. Det finns inget bättre än att se ljus tändas i någons ögon eller att få en aha-upplevelse, säger Anna-Karin Pettersson. 

Vad ser du fram emot i framtiden som lärare?

– Jag ser fram emot fortsatt intressanta kurser med engagerade studenter. Förhoppningsvis gör vi inom kort en omstart av vår ett-åriga magisterutbildning med Avancerad externredovisning, som för närvarande är pausad. Det händer så mycket nytt på redovisningsområdet som vi kan inkludera i utbildningen, säger hon.