Till startsida
Webbkarta

Aktuellt

Här hittar du senaste nytt från Göteborgs universitet. Evenemang och händelser som öppna föreläsingar, disputationer, föreställningar, konferenser, konserter och nyheter från Universitets-TV.

Nyheter
Forskarbloggar
Rektors blogg
Kalendarium
Pressmeddelanden
Stipendier och anslag
Webb-tv
Mötestider för rektor och styrelse

Nyheter

  • Unga alumner prisas av Handelshögskolan i Göteborg

    [2014-11-21] Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har utsett Cindy Andersen, IKEA, till Årets unga ekonomalumn och Emil Andersson, Advokatfirman Lindahl, till Årets unga juristalumn. Med utmärkelserna vill skolan lyfta fram sina tidigare studenters insatser i arbetsliv och samhälle, och ge inspiration till blivande och nuvarande studenter.

  • Handelshögskolan i Göteborg ordnar prao åt elever i Hammarkullen

    [2014-11-21] Att läsa på universitet är inte en självklarhet för alla. För att inspirera ungdomar till universitetsstudier bedriver Handelshögskolan vid Göteborgs universitet ett projekt för breddad rekrytering. Den här veckan har nio elever från årskurs 9 på Nytorpskolan i Hammarkullen varit på prao hos några av Handelshögskolans partnerföretag.

  • Doktorsinsignier överlämnade till Hillary Clinton

    [2014-11-21] I juli 2007 utnämndes Hillary Clinton till hedersdoktor i medicin vid Göteborgs universitet, och i onsdagskväll mottog hon till sist sina doktorsinsignier. Överlämningen skedde i New York i samband med 25-årsfirandet av FN:s barnkonvention. Hatten, ringen och diplomet överlämnades av Sveriges USA-ambassadör Björn Lyrvall, i närvaro av statsminister Stefan Löfven.

Fler nyheter

Kontaktinformation

Ulrika Lundin, pressekreterare

Box 100, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Universitetsbyggnaden, Vasaparken

Telefon:
031-786 67 05
0707-75 88 51

Till sidans topp