Till startsida

Aktuellt

Här hittar du senaste nytt från Göteborgs universitet. Evenemang och händelser som öppna föreläsingar, disputationer, föreställningar, konferenser, konserter och nyheter från Universitets-TV.

Nyheter
Forskarbloggar
Rektors blogg
Kalendarium
Pressmeddelanden
Stipendier och anslag
Webb-tv
Mötestider för rektor och styrelse

Nyheter

  • Mer kadmium i våra njurar - skaderisken ändå lägre

    [2014-04-17] Personer som exponeras för kadmium har högre halter av tungmetallen i njuren än man tidigare trott. Samtidigt är kadmiumets skadliga effekter på njuren mindre än beräknat, och vidare studier bör istället fokusera på hur skelettet påverkas. Det visar forskning vid Sahlgrenska akademin.

  • Svenska chefer vässar affärskunskaperna i Kina

    [2014-04-17] Under en dryg vecka har ett tjugotal svenska chefer drillats i att göra affärer i Kina. Utbildningsveckan i Shanghai och Hangzhou är en obligatorisk del av Executive MBA-programmet vid Handelshögskolan i Göteborg. Parallellt med studiebesök på kinesiska och multinationella företag har Executive MBA-deltagarna studerat logistik och kinesisk affärskultur vid två av Kinas främsta universitet, Zhejiang University och Shanghai Jiao Tong University.

  • Handelshögskolans professor Thomas Sterner talar i riksdagen om klimatrapporten

    [2014-04-16] Thomas Sterner, professor i miljöekonomi vid Göteborgs universitet och en av de samordnande huvudförfattarna till FN:s klimatpanels senaste delrapport. talar idag i riksdagen. Han ska informera riksdagsledamöter om rapporten som handlar om åtgärder för att begränsa växthusgasutsläpp och klimatförändringar.

Fler nyheter

Kontaktinformation

Ulrika Lundin, pressekreterare

Box 100, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Universitetsbyggnaden, Vasaparken

Telefon:
031-786 67 05
0707-75 88 51

Till sidans topp

© Göteborgs universitet, Box 100, 405 30 Göteborg
Tel. 031-786 0000, Kontakta oss

Om webbplatsen | Karta