Till startsida

Aktuellt

Här hittar du senaste nytt från Göteborgs universitet. Evenemang och händelser som öppna föreläsingar, disputationer, föreställningar, konferenser, konserter och nyheter från Universitets-TV.

Nyheter
Forskarbloggar
Rektors blogg
Kalendarium
Pressmeddelanden
Stipendier och anslag
Webb-tv
Mötestider för rektor och styrelse

Nyheter

  • Göteborgs universitet toppar ny ranking av lärarutbildningarna

    [2014-09-23] Utbildningen till grundskollärare vid Göteborgs universitet kommer på första plats i en ny ranking av lärarutbildningarna i Sverige. Rankingen baseras på uppgifter om de studenter som börjar på utbildningen.

  • Hållbarhetsdag för studenterna på Handelshögskolan i Göteborg med fokus på kläder

    [2014-09-23] I dagens globaliserade värld krävs förståelse och kunskap relaterad till sociala, ekologiska och ekonomiska hållbarhetsfrågor. Därför ingår undervisning kopplad till hållbar utveckling i alla programutbildningar på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Den 24 september arrangeras en obligatorisk temadag för andraårsstudenterna - "Sustainability Day: Responsibility".

  • Webb-TV: Varumärket Göteborg - kaninlandet och dans på Brännö brygga

    [2014-09-23] Vad är det som avgör att vi vlll bo på en plats? Handlar det om namnet på orten? Vad är det som attraherar oss? Hur uppfattar vi vår stad? Eva Ossiansson, universitetslektor, företagsekonomiska institutionen berättar hur man kan marknadsföra sin stad och vad man bör tänka på.

Fler nyheter

Kontaktinformation

Ulrika Lundin, pressekreterare

Box 100, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Universitetsbyggnaden, Vasaparken

Telefon:
031-786 67 05
0707-75 88 51

Till sidans topp

© Göteborgs universitet, Box 100, 405 30 Göteborg
Tel. 031-786 0000, Kontakta oss

Om webbplatsen | Karta