Image
none
Palmhuset i Göteborg uppfördes 1878.
Photo: Göteborgs Stadsmuseum samling
Breadcrumb

Göteborgs nöjeskultur 1860-1930

Kultur & språk
Populärvetenskap

Hur såg nöjeskulturen ut i Göteborg vid mitten av 1800-talet och fram till 1930? Föreläsning i samverkan med Göteborgs stadsmuseum. Öppen för allmänheten. Välkommen!

Föreläsning
Date
24 Oct 2024
Time
13:00 - 14:00
Number of seats
Begränsat- Boka din plats!
Cost
Ingår i entrébiljetten till museet

Good to know
Föreläsningen ingår i en serie under hösten- Forskare från Institutionen för historiska studier föreläser på Göteborgs Stadsmuseum.
Organizer
Institutionen för historiska studier och Göteborgs stadsmuseum

Hur såg nöjeskulturen ut i Göteborg vid mitten av 1800-talet och fram till 1930? Vilka gränser skapade nöjesinstitutionerna i staden och vilka nöjen hade arbetarklassen tillgång till? 

I den här föreläsningen berättar Christina Reimann, forskare vid Institutionen för historiska studier, bland annat om hur stadens myndigheter engagerade sig i nöjesutbudet och hur vi med hjälp av historiska källor kan få en bredare bild av kulturutbudet i Göteborg under det långa sekelskiftet 1860–1930.

Föreläsningen arrangeras i samarbete med Göteborgs stadsmuseum.

Praktisk info

Begränsat antal platser. Boka din plats via länken. Var på plats senast 5 minuter innan programmet börjar, annars släpps din plats om det är kö. Obokade platser släpps fram till att föreläsningen börjar. Föreläsningen ingår i entrébiljetten till museet. Kom ihåg att avboka din plats om du får förhinder. Avbokning görs via mail till bokningar.stadsmuseet@kultur.goteborg.se

Öppen för allmänheten! Välkommen!