Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2013-08-15 14:34

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Näringslära - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontaktformulär








 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!




Näringslära

Del av forskningsområdet Hälsovetenskaper

Senaste publikationer

Use of a Web-Based Dietary Assessment Tool (RiksmatenFlex) in Swedish Adolescents: Comparison and Validation Study
Anna-Karin Lindroos, J. P. Sipinen, C. Axelsson, G. Nyberg, R. Landberg et al.
Journal of Medical Internet Research, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

The Association of Olfactory Function with BMI, Appetite, and Prospective Weight Change in Dutch Community-Dwelling Older Adults
Kristina S. Fluitman, H. J. Nadar, D. S. Roos, H. W. Berendse, B. J. F. Keijser et al.
Journal of Nutrition Health & Aging, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Optimizing School Food Supply: Integrating Environmental, Health, Economic, and Cultural Dimensions of Diet Sustainability with Linear Programming
P. E. Colombo, E. Patterson, L. S. Elinder, Anna-Karin Lindroos, U. Sonesson et al.
International Journal of Environmental Research and Public Health, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Re-examination of accelerometer data processing and calibration for the assessment of physical activity intensity.
Daniel Arvidsson, Jonatan Fridolfsson, Mats Börjesson, Lars Bo Andersen, Örjan Ekblom et al.
Scandinavian Journal of Medicine & Science in Sports, Forskningsöversiktsartikel 2019
Forskningsöversiktsartikel

Comparative analysis of obesity-related cardiometabolic and renal biomarkers in human plasma and serum.
Meenu Rohini Rajan, Matus Sotak, Fredrik Barrenäs, Tong Shen, Kamil Borkowski et al.
Scientific reports, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Mediterranean sofrito home-cooking technique enhances polyphenol content in tomato sauce
J. F. R. de Alvarenga, P. Quifer-Rada, Victoria Westrin, S. Hurtado-Barroso, X. Torrado-Prat et al.
Journal of the Science of Food and Agriculture, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Protein-Based Supplementation to Enhance Recovery in Team Sports: What is the Evidence?
A. Poulios, K. Georgakouli, D. Draganidis, C. K. Deli, P. D. Tsimeas et al.
Journal of Sports Science and Medicine, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Nutrition impact symptoms are related to malnutrition and quality of life - A cross-sectional study of patients with chronic liver disease.
Catarina Lindqvist, Frode Slinde, Ammar Majeed, Matteo Bottai, Staffan Wahlin
Clinical nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Relationship between perception of emotional home atmosphere and fruit and vegetable consumption in European adolescents: Results from the I.Family survey
Hadil A. Ghazy Elsayed, Lauren Lissner, Kirsten Mehlig, Barbara Franziska Thumann, Antje Hebestreit et al.
Public Health Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Visar 1 - 50 av 114

Namn Titel Organisation
Adiels, Martin Universitetslektor Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Arvidsson, Daniel Universitetslektor, biträdande Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Augustin, Hanna Universitetslektor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Augustin, Hanna Universitetslektor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Axelsen, Mette Universitetslektor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Berg, Christina Professor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Bergström, Göran Professor/överläkare Avd för molekylär och klinisk medicin
Björkelund, Cecilia Seniorforskare Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Brembeck, Petra Forskningssjuksköterska Avd för molekylär och klinisk medicin
Brune, Mats Oavlönad docent Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Bäckhed, Fredrik Professor Avd för molekylär och klinisk medicin
Bärebring, Linnea Postdoktor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Börjesson, Mats Professor/överläkare Sektionen för fysiologi
Chaplin, John Psykolog Avd för pediatrik
Dickson, Suzanne Professor Sektionen för fysiologi
Eggertsen, Robert Professor, adjungerad Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Eliasson, Björn Professor, adjungerad Avd för molekylär och klinisk medicin
Friberg, Peter Professor/överläkare Avd för molekylär och klinisk medicin
Fridolfsson, Jonatan Doktorand Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Gan, Li-Ming Professor/överläkare Avd för molekylär och klinisk medicin
Gjertsson, Inger Professor, adjungerad Avd för reumatologi och inflammationsforskning
Gottfries, Johan Professor Institutionen för kemi och molekylärbiologi
Gripeteg, Lena Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Hanson, Lars Å. Professor emeritus Avd för mikrobiologi och immunologi
Hausken-Sutter, Solveig Elisabeth Doktorand Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Helgegren, Hannah Doktorand Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Hesselmar, Bill Oavlönad docent Avd för pediatrik
Hillman, Thomas Universitetslektor Inst tillämpad IT, avd för lärande, kommunikation och IT
Holmberg, Christopher Universitetslektor/sjuksköterska Lärande och ledarskap för hälsoprofessioner
Holmäng, Agneta Professor Sahlgrenska akademin, Gemensamt
Hoppe, Michael Forskare Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Hultén, Leif Professor emeritus Avd för kirurgi

Visar 1 - 50 av 114

Visar 1 - 10 av 410

2019

Use of a Web-Based Dietary Assessment Tool (RiksmatenFlex) in Swedish Adolescents: Comparison and Validation Study
Anna-Karin Lindroos, J. P. Sipinen, C. Axelsson, G. Nyberg, R. Landberg et al.
Journal of Medical Internet Research, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

The Association of Olfactory Function with BMI, Appetite, and Prospective Weight Change in Dutch Community-Dwelling Older Adults
Kristina S. Fluitman, H. J. Nadar, D. S. Roos, H. W. Berendse, B. J. F. Keijser et al.
Journal of Nutrition Health & Aging, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Optimizing School Food Supply: Integrating Environmental, Health, Economic, and Cultural Dimensions of Diet Sustainability with Linear Programming
P. E. Colombo, E. Patterson, L. S. Elinder, Anna-Karin Lindroos, U. Sonesson et al.
International Journal of Environmental Research and Public Health, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Re-examination of accelerometer data processing and calibration for the assessment of physical activity intensity.
Daniel Arvidsson, Jonatan Fridolfsson, Mats Börjesson, Lars Bo Andersen, Örjan Ekblom et al.
Scandinavian Journal of Medicine & Science in Sports, Forskningsöversiktsartikel 2019
Forskningsöversiktsartikel

Comparative analysis of obesity-related cardiometabolic and renal biomarkers in human plasma and serum.
Meenu Rohini Rajan, Matus Sotak, Fredrik Barrenäs, Tong Shen, Kamil Borkowski et al.
Scientific reports, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Mediterranean sofrito home-cooking technique enhances polyphenol content in tomato sauce
J. F. R. de Alvarenga, P. Quifer-Rada, Victoria Westrin, S. Hurtado-Barroso, X. Torrado-Prat et al.
Journal of the Science of Food and Agriculture, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Protein-Based Supplementation to Enhance Recovery in Team Sports: What is the Evidence?
A. Poulios, K. Georgakouli, D. Draganidis, C. K. Deli, P. D. Tsimeas et al.
Journal of Sports Science and Medicine, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Nutrition impact symptoms are related to malnutrition and quality of life - A cross-sectional study of patients with chronic liver disease.
Catarina Lindqvist, Frode Slinde, Ammar Majeed, Matteo Bottai, Staffan Wahlin
Clinical nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Relationship between perception of emotional home atmosphere and fruit and vegetable consumption in European adolescents: Results from the I.Family survey
Hadil A. Ghazy Elsayed, Lauren Lissner, Kirsten Mehlig, Barbara Franziska Thumann, Antje Hebestreit et al.
Public Health Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Visar 1 - 10 av 410

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2013-08-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://gu.se/forskning/hitta-forskaren/?feedbackForm=true&returnAddress=http%3A%2F%2Fgu.se%2Fforskning%2Fhitta-forskaren%2F%3Fprint%3Dtrue%26feedbackForm%3Dtrue%26returnAddress%3Dhttp%253A%252F%252Fgu.se%252Fforskning%252Fhitta-forskaren%252F%253FsubjectId%253D30304%26recipientName%3DWebbredaktion%26encodedEmail%3DaW5mb0BndS5zZQ%26subjectId%3D30304&recipientName=Webbredaktion&encodedEmail=YW5uaWthLndhbGxAZ3Uuc2U&subjectId=30304
Utskriftsdatum: 2019-12-07