Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2013-08-15 14:34

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Näringslära - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontaktformulär








 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!




Näringslära

Del av forskningsområdet Hälsovetenskaper

Senaste publikationer

Experiences of health after dietary changes in endometriosis: A qualitative interview study
Jenny Vennberg Karlsson, Harshida Patel, Åsa Premberg
BMJ Open, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2020
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Associations between Dietary Patterns and Bile Acids-Results from a Cross-Sectional Study in Vegans and Omnivores
I. Trefflich, Hanns-Ulrich Marschall, R. di Giuseppe, Marcus Ståhlman, A. Michalsen et al.
Nutrients, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2020
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Dairy Products and Cancer Risk in a Northern Sweden Population
L. M. Nilsson, Anna Winkvist, A. Esberg, J. H. Jansson, P. Wennberg et al.
Nutrition and Cancer-an International Journal, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2020
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Urine Metabolite Profiles and Nutrient Intake Based on 4-Day Weighed Food Diary in Habitual Vegans, Vegetarians, and Omnivores
Helen Lindqvist, Millie Rådjursöga, Terese Torstensson, Linda Jansson, Lars Ellegård et al.
Journal of Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2020
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Dietary sources of free sugars in the diet of European children: the IDEFICS Study
M. I. M. Graffe, V. Pala, S. De Henauw, Gabriele Eiben, C. Hadjigeorgiou et al.
European Journal of Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2020
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Relationship between perception of emotional home atmosphere and fruit and vegetable consumption in European adolescents: Results from the I.Family survey
Hadil A. Ghazy Elsayed, Lauren Lissner, Kirsten Mehlig, Barbara Franziska Thumann, Antje Hebestreit et al.
Public Health Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2020
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Meal patterns in relation to energy and protein intake in older adults in home health care
S. Engelheart, R. J. Brummer, Helene Berteus Forslund
Clinical Nutrition ESPEN, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2020
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Is cord blood hepcidin influenced by the low-grade acute-phase response occurring during delivery? A small-scale longitudinal study.
Michael Hoppe, Lena Hulthén, Gösta Samuelson
The journal of maternal-fetal & neonatal medicine, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Visar 1 - 50 av 117

Namn Titel Organisation
Adiels, Martin Universitetslektor Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Ambring, Anneli Forskningsdatarådgivare Svensk Nationell Datatjänst, SND
Arvidsson, Daniel Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Augustin, Hanna Universitetslektor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Augustin, Hanna Universitetslektor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Axelsen, Mette Universitetslektor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Berg, Christina Professor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Bergström, Göran Professor/överläkare Avd för molekylär och klinisk medicin
Bertéus Forslund, Heléne Universitetslektor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Björkelund, Cecilia Seniorforskare Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Brembeck, Petra Universitetslektor/sjuksköterska Vård vid långvariga tillstånd
Brune, Mats Oavlönad docent Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Bäckhed, Fredrik Professor Avd för molekylär och klinisk medicin
Bärebring, Linnea Postdoktor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Börjesson, Mats Professor/överläkare Avd för molekylär och klinisk medicin
Chaplin, John Psykolog Avd för pediatrik
Dickson, Suzanne Professor Sektionen för fysiologi
Eliasson, Björn Professor, adjungerad Avd för molekylär och klinisk medicin
Friberg, Peter Professor Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Fridolfsson, Jonatan Doktorand Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Gan, Li-Ming Professor/överläkare Avd för molekylär och klinisk medicin
Gjertsson, Inger Universitetslektor/specialistläkare Avd för reumatologi och inflammationsforskning
Gottfries, Johan Professor Institutionen för kemi och molekylärbiologi
Gripeteg, Lena Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Hanson, Lars Å. Professor emeritus Avd för mikrobiologi och immunologi
Hausken-Sutter, Solveig Elisabeth Doktorand Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Helgegren, Hannah Doktorand Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Hellström, Ann Professor/överläkare Sektionen för klinisk neurovetenskap
Hesselmar, Bill Oavlönad docent Avd för pediatrik
Hillman, Thomas Universitetslektor Inst tillämpad IT, avd för lärande, kommunikation och IT
Holmberg, Christopher Universitetslektor/sjuksköterska Lärande och ledarskap för hälsoprofessioner
Holmäng, Agneta Professor Sahlgrenska akademin, Gemensamt
Hoppe, Michael Forskare Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition

Visar 1 - 50 av 117

Visar 1 - 10 av 423

2020

Associations between Dietary Patterns and Bile Acids-Results from a Cross-Sectional Study in Vegans and Omnivores
I. Trefflich, Hanns-Ulrich Marschall, R. di Giuseppe, Marcus Ståhlman, A. Michalsen et al.
Nutrients, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2020
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Experiences of health after dietary changes in endometriosis: A qualitative interview study
Jenny Vennberg Karlsson, Harshida Patel, Åsa Premberg
BMJ Open, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2020
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Dairy Products and Cancer Risk in a Northern Sweden Population
L. M. Nilsson, Anna Winkvist, A. Esberg, J. H. Jansson, P. Wennberg et al.
Nutrition and Cancer-an International Journal, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2020
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Urine Metabolite Profiles and Nutrient Intake Based on 4-Day Weighed Food Diary in Habitual Vegans, Vegetarians, and Omnivores
Helen Lindqvist, Millie Rådjursöga, Terese Torstensson, Linda Jansson, Lars Ellegård et al.
Journal of Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2020
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Dietary sources of free sugars in the diet of European children: the IDEFICS Study
M. I. M. Graffe, V. Pala, S. De Henauw, Gabriele Eiben, C. Hadjigeorgiou et al.
European Journal of Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2020
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Relationship between perception of emotional home atmosphere and fruit and vegetable consumption in European adolescents: Results from the I.Family survey
Hadil A. Ghazy Elsayed, Lauren Lissner, Kirsten Mehlig, Barbara Franziska Thumann, Antje Hebestreit et al.
Public Health Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2020
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Meal patterns in relation to energy and protein intake in older adults in home health care
S. Engelheart, R. J. Brummer, Helene Berteus Forslund
Clinical Nutrition ESPEN, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2020
Artikel i vetenskaplig tidskrift

2019

Is cord blood hepcidin influenced by the low-grade acute-phase response occurring during delivery? A small-scale longitudinal study.
Michael Hoppe, Lena Hulthén, Gösta Samuelson
The journal of maternal-fetal & neonatal medicine, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Visar 1 - 10 av 423

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2013-08-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?