Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2013-08-15 14:34

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Livsmedelsvetenskap - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hitta forskaren!

Välj ämne och hitta forskare och publikationer i vår forskningsdatabas.

Livsmedelsvetenskap

Del av forskningsområdet Lantbruksvetenskap, skogsbruk och fiske

Underliggande ämnen

Senaste publikationer

Replicating projects for comparative research: Mistra Urban Futures’ experiences with comparative work on knowledge exchange, food and transport
Warren Smit, Elma Durakovic, Rike Sitas, Magnus Johansson, Gareth Haysom et al.
In: Simon, D., Palmer, H. and Riise, J. (eds.), "Comparative urban research from theory to practice: Co-production for sustainability", Bristol, Policy Press, Kapitel i bok 2020
Kapitel i bok

Working with the Gothenburg food system: Civil servants and researchers connected through the Urban Rural Gothenburg Research Forum
Kristina Fermskog, Karin Ingelhag, Mirek Dymitrow
4th Mistra Urban Futures Annual International Conference: “Lessons, Impacts and Outcomes”, Cutler’s Hall, 14–18 October 2019, Sheffield, UK, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2019
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

What is meaningful collaboration? Reflections from work on food systems and urban regeneration
Warren Smit, Per-Arne Nilsson, Joakim Nordqvist, Monika Månsson, Gunilla Almered Olsson et al.
4th Mistra Urban Futures Annual International Conference: “Lessons, Impacts and Outcomes”, Cutler’s Hall, 14–18 October 2019, Sheffield, UK, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2019
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Food systems sustainability: An examination of different viewpoints on food system change
Gareth Haysom, Gunilla Almered Olsson, Mirek Dymitrow, Paul Opiyo, Nick Taylor Buck et al.
Sustainability, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Can a city feed itself? Innovations in City–Region Food Systems from a Swedish perspective
Shelley Kotze, Mirek Dymitrow, Karin Ingelhag
4th Global Food Security, Food Safety & Sustainability Conference,10–11 May 2019, Montreal, Canada, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2019
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Nutrition, health and climate: What have we learned so far?
Mirek Dymitrow, Karin Ingelhag, Monika Carlsson, Sara Eliasson
Conference on Food Science and Nutrition: “Forum for food science and nutrition for a better tomorrow”, 25–26 February 2019, Rome, Italy, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2019
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Visar 1 - 50 av 58

Namn Titel Organisation
Almered Olsson, Gunilla Professor emerita Institutionen för globala studier
Arvidsson, Daniel Universitetslektor, biträdande Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Berg, Christina Professor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Bertéus Forslund, Heléne Universitetslektor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Biel, Anders Professor emeritus Psykologiska institutionen
Brembeck, Helene Forskare Gothenburg Research Institute, GRI
Chaplin, John Psykolog Avd för pediatrik
Dahlgren, Jovanna Professor/överläkare Avd för pediatrik
Dymitrow, Mirek Gästforskare Avdelningen för kulturgeografi
Fröberg, Andreas Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Fuentes, Christian Forskare Gothenburg Research Institute, GRI
Hillén, Sandra Forskare Gothenburg Research Institute, GRI
Hillman, Thomas Universitetslektor Inst tillämpad IT, avd för lärande, kommunikation och IT
Holmberg, Christopher Universitetslektor/sjuksköterska Lärande och ledarskap för hälsoprofessioner
Jonsson, Linus Doktorand Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Korp, Peter Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Kotze, Shelley Doktorand Avdelningen för kulturgeografi
Lappas, Georgios Statistiker Avd för molekylär och klinisk medicin
Larsson, Christel Professor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Lindgård, Ann Innovationsrådgivare Forsknings- och innovationskontoret
Lindqvist, Helen Universitetslektor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Lissner, Lauren Professor Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Mehlig, Kirsten Statistiker Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Munthe, Christian Professor Avdelningen för filosofi och filologi
Mårild, Staffan Oavlönad docent Avd för pediatrik
Ossiansson, Eva Universitetslektor Företagsekonomiska institutionen
Pettersson, Stefan Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Post, Anna Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Prell, Hillevi Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Prim, Mia Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Rendahl, Jenny Universitetsadjunkt Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Rosengren, Annika Seniorforskare Institutionen för medicin
Sjöberg, Agneta Professor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Soler, Cecilia Universitetslektor Företagsekonomiska institutionen
Soussi, Bassam Professor, adjungerad Institutionen för marina vetenskaper

Visar 1 - 50 av 58

Visar 21 - 30 av 221

2018

Food and climate as part of public kitchens' sustainability work
Kristina Magnusson, Karin Ingelhag, Mirek Dymitrow, Jonas Dahlin, Monika Carlsson
Chalmers Sustainability Day Conference: “Good Health and Well-being”, Chalmers University of Technology, Session “Loin, larvae or lentils – On eating for health and climate”, 23 October 2018, Gothenburg, Sweden, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2018
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Local food strategies for the future: Experiences from Gothenburg
Karin Ingelhag, Mirek Dymitrow, Kristina Fermskog
Måltid Sverige: “Livsmedelsforum 2018” Conference, Chalmers University of Technology, Environmental Protection Agency, RISE – Research Institutes of Sweden, Västra Götaland Regional Council, Swedish University of Agricultural Sciences, Swedish Agency for Marine and Water Management; 11 October 2018, Gothenburg, Sweden, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2018
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

City–Region Food Systems: Scenarios to re-establish urban-rural links through sustainable food provisioning
Gunilla Almered Olsson, Anders Burman, Mirek Dymitrow, John Armbrecht, Chiara Rinaldi et al.
Tomorrow’s Food Travel (TFT) conference, Centre for Tourism – University of Gothenburg, 8–10 October 2018, Gothenburg, Sweden, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2018
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Food tourism as a way of integration into the Swedish labor market?
Jenny Almén Linn, Mirek Dymitrow, Şefika Ćorić, Martin Berg, Karin Ingelhag
Tomorrow’s Food Travel (TFT) conference, Centre for Tourism – University of Gothenburg, 8–10 October 2018, Gothenburg, Sweden, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2018
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Destination development and food: Can it work?
Dan Melander, Jenny Almén Linn, Karin Ingelhag, Mirek Dymitrow
Tomorrow's Food Travel #TFTSWEDEN Corporate Conference; Visit Sweden, Centre for Tourism at the University of Gothenburg, West Sweden Tourist Board and Gothenburg & Co., 9–10 October 2018, Gothenburg, Sweden, Poster (konferens) 2018
Poster (konferens)

Urban food revisited: Green business development through co-creation
Sanna Isemo, Karin Ingelhag, Mirek Dymitrow
Thinkfood, Thinkpoint Innovation Arena, 15–16 September 2018, Gothenburg, Sweden, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2018
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Gothenburg’s applied food strategy: Meaningful – but how useful?
Kristina Fermskog, Mirek Dymitrow
Development Research Conference 2018: “Rethinking development”, 22–23 August 2018, Gothenburg, Sweden, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2018
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Food systems sustainability: For whom and by whom? – An examination of different 'food system change' viewpoints
Gunilla Almered Olsson, Gareth Haysom, Mirek Dymitrow, Kristina Fermskog, Maria Nyström et al.
Development Research Conference 2018: “Rethinking development”, 22–23 August 2018, Gothenburg, Sweden, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2018
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Bulletin of Geography. Socio-Economic Series (Volume 40)
Mirek Dymitrow, Keith Halfacree
Bulletin of Geography. Socio-Economic Series (De Gruyter), Special / temanummer av tidskrift 2018
Special / temanummer av tidskrift

Visar 21 - 30 av 221

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2013-08-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?