Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2013-08-15 14:34

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Näringslära - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontaktformulär








 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!




Näringslära

Del av forskningsområdet Hälsovetenskaper

Senaste publikationer

Comparative analysis of obesity-related cardiometabolic and renal biomarkers in human plasma and serum.
Meenu Rohini Rajan, Matus Sotak, Fredrik Barrenäs, Tong Shen, Kamil Borkowski et al.
Scientific reports, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Mediterranean sofrito home-cooking technique enhances polyphenol content in tomato sauce
J. F. R. de Alvarenga, P. Quifer-Rada, Victoria Westrin, S. Hurtado-Barroso, X. Torrado-Prat et al.
Journal of the Science of Food and Agriculture, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Protein-Based Supplementation to Enhance Recovery in Team Sports: What is the Evidence?
A. Poulios, K. Georgakouli, D. Draganidis, C. K. Deli, P. D. Tsimeas et al.
Journal of Sports Science and Medicine, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Nutrition impact symptoms are related to malnutrition and quality of life - A cross-sectional study of patients with chronic liver disease.
Catarina Lindqvist, Frode Slinde, Ammar Majeed, Matteo Bottai, Staffan Wahlin
Clinical nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Relationship between perception of emotional home atmosphere and fruit and vegetable consumption in European adolescents: Results from the I.Family survey
Hadil A. Ghazy Elsayed, Lauren Lissner, Kirsten Mehlig, Barbara Franziska Thumann, Antje Hebestreit et al.
Public Health Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Four-Week Omega-3 Supplementation in Carriers of the Prosteatotic PNPLA3 p.I148M Genetic Variant: An Open-Label Study
C. S. Kuttner, Rosellina Margherita Mancina, G. Wagenpfeil, F. Lammert, C. S. Stokes
Lifestyle Genomics, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Middelhavskostens velsignelser?
Dag Thelle
Tidsskrift for den Norske Laegeforening, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Optimizing School Food Supply: Integrating Environmental, Health, Economic, and Cultural Dimensions of Diet Sustainability with Linear Programming
P. E. Colombo, E. Patterson, L. S. Elinder, Anna-Karin Lindroos, U. Sonesson et al.
Int J Environ Res Public Health, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Randomized study of the effects of cocoa-rich chocolate on the ventricle–arterial coupling and vascular function of young, healthy adults
T. Pereira, Jacqueline Bergqvist, C. Vieira, Bente Grüner Sveälv, J. Castanheira et al.
Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Visar 1 - 50 av 114

Namn Titel Organisation
Adiels, Martin Universitetslektor Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Arvidsson, Daniel Universitetslektor, biträdande Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Augustin, Hanna Universitetslektor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Augustin, Hanna Universitetslektor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Axelsen, Mette Universitetslektor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Berg, Christina Professor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Bergström, Göran Professor/överläkare Avd för molekylär och klinisk medicin
Björkelund, Cecilia Seniorforskare Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Brembeck, Petra Forskningssjuksköterska Avd för molekylär och klinisk medicin
Brune, Mats Oavlönad docent Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Bäckhed, Fredrik Professor Avd för molekylär och klinisk medicin
Bärebring, Linnea Postdoktor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Börjesson, Mats Professor/överläkare Sektionen för fysiologi
Chaplin, John Psykolog Avd för pediatrik
Dickson, Suzanne Professor Sektionen för fysiologi
Eggertsen, Robert Professor, adjungerad Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Eliasson, Björn Professor, adjungerad Avd för molekylär och klinisk medicin
Friberg, Peter Professor/överläkare Avd för molekylär och klinisk medicin
Fridolfsson, Jonatan Doktorand Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Gan, Li-Ming Professor/överläkare Avd för molekylär och klinisk medicin
Gjertsson, Inger Professor, adjungerad Avd för reumatologi och inflammationsforskning
Gottfries, Johan Professor Institutionen för kemi och molekylärbiologi
Gripeteg, Lena Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Hanson, Lars Å. Professor emeritus Avd för mikrobiologi och immunologi
Hausken-Sutter, Solveig Elisabeth Doktorand Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Helgegren, Hannah Doktorand Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Hesselmar, Bill Oavlönad docent Avd för pediatrik
Hillman, Thomas Universitetslektor Inst tillämpad IT, avd för lärande, kommunikation och IT
Holmberg, Christopher Universitetslektor/sjuksköterska Lärande och ledarskap för hälsoprofessioner
Holmäng, Agneta Professor Sahlgrenska akademin, Gemensamt
Hoppe, Michael Forskare Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Hultén, Leif Professor emeritus Avd för kirurgi

Visar 1 - 50 av 114

Visar 31 - 40 av 409

2019

Disentangling the genetics of lean mass
D. Karasik, M. C. Zillikens, Y. H. Hsu, A. Aghdassi, K. Akesson et al.
American Journal of Clinical Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Introduction of fish and other foods during infancy and risk of asthma in the All Babies In Southeast Sweden cohort study
Sofia Klingberg, H. K. Brekke, J. Ludvigsson
European Journal of Pediatrics, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Peer Effects on Weight Status, Dietary Behaviour and Physical Activity among Adolescents in Europe: Findings from the I.Family Study
W. Gwozdz, P. Nie, A. Sousa-Poza, S. DeHenauw, R. Felso et al.
Kyklos, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Dairy Product Intake and Cardiometabolic Diseases in Northern Sweden: A 33-Year Prospective Cohort Study
I. Johansson, A. Esberg, L. M. Nilsson, J. H. Jansson, P. Wennberg et al.
Nutrients, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Nutrition, health and climate: What have we learned so far?
Mirek Dymitrow, Karin Ingelhag, Monika Carlsson, Sara Eliasson
Conference on Food Science and Nutrition: “Forum for food science and nutrition for a better tomorrow”, 25–26 February 2019, Rome, Italy, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2019
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Timing of eating across ten European countries - results from the European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition (EPIC) calibration study.
Ena Huseinovic, Anna Winkvist, Heinz Freisling, Nadia Slimani, Heiner Boeing et al.
Public health nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

2018

Visar 31 - 40 av 409

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2013-08-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?