Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2013-08-15 14:34

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Livsmedelsvetenskap - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hitta forskaren!

Välj ämne och hitta forskare och publikationer i vår forskningsdatabas.

Livsmedelsvetenskap

Del av forskningsområdet Lantbruksvetenskap, skogsbruk och fiske

Underliggande ämnen

Senaste publikationer

Replicating projects for comparative research: Mistra Urban Futures’ experiences with comparative work on knowledge exchange, food and transport
Warren Smit, Elma Durakovic, Rike Sitas, Magnus Johansson, Gareth Haysom et al.
Simon, D., Palmer, H. and Riise, J. (eds.), "Comparative urban research from theory to practice: Co-production for sustainability", Bristol, Policy Press, Kapitel i bok 2020
Kapitel i bok

What is meaningful collaboration? Reflections from work on food systems and urban regeneration
Warren Smit, Per-Arne Nilsson, Joakim Nordqvist, Monika Månsson, Gunilla Almered Olsson et al.
4th Mistra Urban Futures Annual International Conference: “Lessons, Impacts and Outcomes”, Cutler’s Hall, 14–18 October 2019, Sheffield, UK, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2019
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Working with the Gothenburg food system: Civil servants and researchers connected through the Urban Rural Gothenburg Research Forum
Kristina Fermskog, Karin Ingelhag, Mirek Dymitrow
4th Mistra Urban Futures Annual International Conference: “Lessons, Impacts and Outcomes”, Cutler’s Hall, 14–18 October 2019, Sheffield, UK, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2019
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Food systems sustainability: An examination of different viewpoints on food system change
Gareth Haysom, Gunilla Almered Olsson, Mirek Dymitrow, Paul Opiyo, Nick Taylor Buck et al.
Sustainability, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Can a city feed itself? Innovations in City–Region Food Systems from a Swedish perspective
Shelley Kotze, Mirek Dymitrow, Karin Ingelhag
4th Global Food Security, Food Safety & Sustainability Conference,10–11 May 2019, Montreal, Canada, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2019
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Visar 1 - 50 av 58

Namn Titel Organisation
Almered Olsson, Gunilla Professor emerita Institutionen för globala studier
Arvidsson, Daniel Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Berg, Christina Professor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Bertéus Forslund, Heléne Universitetslektor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Biel, Anders Professor emeritus Psykologiska institutionen
Brembeck, Helene Forskare Gothenburg Research Institute, GRI
Chaplin, John Psykolog Avd för pediatrik
Dahlgren, Jovanna Professor/överläkare Avd för pediatrik
Dymitrow, Mirek Gästforskare Avdelningen för kulturgeografi
Fröberg, Andreas Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Fuentes, Christian Forskare Gothenburg Research Institute, GRI
Hillman, Thomas Universitetslektor Inst tillämpad IT, avd för lärande, kommunikation och IT
Holmberg, Christopher Universitetslektor/sjuksköterska Lärande och ledarskap för hälsoprofessioner
Jonsson, Linus Doktorand Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Korp, Peter Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Kotze, Shelley Doktorand Avdelningen för kulturgeografi
Lappas, Georgios Statistiker Avd för molekylär och klinisk medicin
Larsson, Christel Professor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Lindgård, Ann Innovationsrådgivare Forsknings- och innovationskontoret
Lindqvist, Helen Universitetslektor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Lissner, Lauren Professor Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Mehlig, Kirsten Statistiker Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Munthe, Christian Professor Avdelningen för filosofi och filologi
Mårild, Staffan Oavlönad docent Avd för pediatrik
Ossiansson, Eva Universitetslektor Företagsekonomiska institutionen
Pettersson, Stefan Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Post, Anna Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Prell, Hillevi Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Prim, Mia Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Rendahl, Jenny Universitetsadjunkt Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Rosengren, Annika Seniorforskare Institutionen för medicin
Sjöberg, Agneta Professor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Soler, Cecilia Universitetslektor Företagsekonomiska institutionen
Soussi, Bassam Professor, adjungerad Institutionen för marina vetenskaper

Visar 1 - 50 av 58

Visar 31 - 40 av 222

2018

Bulletin of Geography. Socio-Economic Series (Volume 40)
Mirek Dymitrow, Keith Halfacree
Bulletin of Geography. Socio-Economic Series (De Gruyter), Special / temanummer av tidskrift 2018
Special / temanummer av tidskrift

An Empowerment-Based School Intervention in a Low Socioeconomic and Multicultural Area
Linus Jonsson, Andreas Fröberg, Peter Korp, Christel Larsson, Christina Berg et al.
International Society of Behavioral Nutrition and Physical Activity (ISBNPA), Abstract Book, 2018, Poster (konferens) 2018
Poster (konferens)

Challenges in assessing the health risks of consuming vegetables in metal-contaminated environments
A. Augustsson, T. Uddh-Soderberg, M. Filipsson, I. Helmfrid, M. Berglund et al.
Environment International, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2018
Artikel i vetenskaplig tidskrift

2017

Insects as a Culinary Ingredient - Consumer Acceptance and Neophobia
Karin Wendin, Cecilia Norman, S Forsberg, F Davidsson, A Josell et al.
12th Pangborn Sensory Science Symposium. 24-27 August, Rhode Island, USA, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2017
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Eat’em or not? Insects as a Culinary Delicacy
Karin Wendin, Maud Langton, Cecilia Norman, Sarah Forsberg, Fredrik Davidsson et al.
10th International Conference on Culinary Arts and Sciences Proceedings. Copenhagen, Denmark., Paper i proceeding 2017
Paper i proceeding

Visar 31 - 40 av 222

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2013-08-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?