Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2013-08-15 14:34

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Näringslära - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontaktformulär








 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!




Näringslära

Del av forskningsområdet Hälsovetenskaper

Senaste publikationer

Effect of stabilization method and freeze/thaw-aided precipitation on structural and functional properties of proteins recovered from brown seaweed (Saccharina latissima)
M. Abdollahi, J. Axelsson, N. G. Carlsson, Göran M. Nylund, E. Albers et al.
Food Hydrocolloids, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Use of a Web-Based Dietary Assessment Tool (RiksmatenFlex) in Swedish Adolescents: Comparison and Validation Study
Anna-Karin Lindroos, J. P. Sipinen, C. Axelsson, G. Nyberg, R. Landberg et al.
Journal of Medical Internet Research, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

The Association of Olfactory Function with BMI, Appetite, and Prospective Weight Change in Dutch Community-Dwelling Older Adults
Kristina S. Fluitman, H. J. Nadar, D. S. Roos, H. W. Berendse, B. J. F. Keijser et al.
Journal of Nutrition Health & Aging, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Optimizing School Food Supply: Integrating Environmental, Health, Economic, and Cultural Dimensions of Diet Sustainability with Linear Programming
P. E. Colombo, E. Patterson, L. S. Elinder, Anna-Karin Lindroos, U. Sonesson et al.
International Journal of Environmental Research and Public Health, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Re-examination of accelerometer data processing and calibration for the assessment of physical activity intensity.
Daniel Arvidsson, Jonatan Fridolfsson, Mats Börjesson, Lars Bo Andersen, Örjan Ekblom et al.
Scandinavian Journal of Medicine & Science in Sports, Forskningsöversiktsartikel 2019
Forskningsöversiktsartikel

Mediterranean sofrito home-cooking technique enhances polyphenol content in tomato sauce
J. F. R. de Alvarenga, P. Quifer-Rada, Victoria Westrin, S. Hurtado-Barroso, X. Torrado-Prat et al.
Journal of the Science of Food and Agriculture, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Protein-Based Supplementation to Enhance Recovery in Team Sports: What is the Evidence?
A. Poulios, K. Georgakouli, D. Draganidis, C. K. Deli, P. D. Tsimeas et al.
Journal of Sports Science and Medicine, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Nutrition impact symptoms are related to malnutrition and quality of life - A cross-sectional study of patients with chronic liver disease.
Catarina Lindqvist, Frode Slinde, Ammar Majeed, Matteo Bottai, Staffan Wahlin
Clinical nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Relationship between perception of emotional home atmosphere and fruit and vegetable consumption in European adolescents: Results from the I.Family survey
Hadil A. Ghazy Elsayed, Lauren Lissner, Kirsten Mehlig, Barbara Franziska Thumann, Antje Hebestreit et al.
Public Health Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Visar 1 - 50 av 114

Namn Titel Organisation
Adiels, Martin Universitetslektor Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Arvidsson, Daniel Universitetslektor, biträdande Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Augustin, Hanna Universitetslektor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Augustin, Hanna Universitetslektor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Axelsen, Mette Universitetslektor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Berg, Christina Professor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Bergström, Göran Professor/överläkare Avd för molekylär och klinisk medicin
Björkelund, Cecilia Seniorforskare Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Brembeck, Petra Forskningssjuksköterska Avd för molekylär och klinisk medicin
Brune, Mats Oavlönad docent Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Bäckhed, Fredrik Professor Avd för molekylär och klinisk medicin
Bärebring, Linnea Postdoktor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Börjesson, Mats Professor/överläkare Sektionen för fysiologi
Chaplin, John Psykolog Avd för pediatrik
Dickson, Suzanne Professor Sektionen för fysiologi
Eggertsen, Robert Professor, adjungerad Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Eliasson, Björn Professor, adjungerad Avd för molekylär och klinisk medicin
Friberg, Peter Professor/överläkare Avd för molekylär och klinisk medicin
Fridolfsson, Jonatan Doktorand Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Gan, Li-Ming Professor/överläkare Avd för molekylär och klinisk medicin
Gjertsson, Inger Professor, adjungerad Avd för reumatologi och inflammationsforskning
Gottfries, Johan Professor Institutionen för kemi och molekylärbiologi
Gripeteg, Lena Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Hanson, Lars Å. Professor emeritus Avd för mikrobiologi och immunologi
Hausken-Sutter, Solveig Elisabeth Doktorand Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Helgegren, Hannah Doktorand Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Hesselmar, Bill Oavlönad docent Avd för pediatrik
Hillman, Thomas Universitetslektor Inst tillämpad IT, avd för lärande, kommunikation och IT
Holmberg, Christopher Universitetslektor/sjuksköterska Lärande och ledarskap för hälsoprofessioner
Holmäng, Agneta Professor Sahlgrenska akademin, Gemensamt
Hoppe, Michael Forskare Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Hultén, Leif Professor emeritus Avd för kirurgi

Visar 1 - 50 av 114

Visar 401 - 410 av 410

1988

The effect of dietary phytase on the digestion of phytate in the stomach and small intestine of humans
Ann-Sofie Sandberg, Henrik Andersson
Journal of Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 1988
Artikel i vetenskaplig tidskrift

1987

Degradation products of bran phytate formed during digestion in the human small intestine. Effect of extrusion cooking on digestibility
Ann-Sofie Sandberg, Henrik Andersson, Nils-Gunnar Carlsson, Brittmarie Sandström
Journal of Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 1987
Artikel i vetenskaplig tidskrift

1986

Extrusion cooking of a high-fibre cereal product. 1. Effects on digestibility and absorption of protein, fat, starch, dietary fibre and phytate in the small intestine
Ann-Sofie Sandberg, Henrik A. Andersson, Barbro Kivistö, Brittmarie Sandström
British Journal of Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 1986
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Apparent small intestinal absorption of nitrogen and minerals from soy and meat protein based diets
Brittmarie Sandström, Henrik A. Andersson, Barbro Kivistö, Ann-Sofie Sandberg
Journal of Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 1986
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Effect of wheat bran and pectin on bile salt excretion in ileostomy patients
Ingvar Bosaeus, Henrik A. Andersson, Nils-Gunnar Carlsson, Ann-Sofie Sandberg
Human Nutrition: Clinical Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 1986
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Extrusion cooking of a high fibre cereal product: II, Effects on apparent absorption of zinc, iron, calcium, magnesium and phosphorus in humans
Barbro Kivistö, Henrik A. Andersson, Gitten Cederblad, Ann-Sofie Sandberg, Brittmarie Sandström
British Journal of Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 1986
Artikel i vetenskaplig tidskrift

1983

The effect of citrus pectin on the absorption of nutrients in the small intestine
Ann-Sofie Sandberg, Raija Ahderinne, Henrik A. Andersson, Bo Hallgren, Leif Hultén
Human Nutrition: Clinical Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 1983
Artikel i vetenskaplig tidskrift

1982

The effect of wheat bran on the absorption of minerals in the small intestine
Ann-Sofie Sandberg, Claes Hasselblad, Kristina Hasselblad, Leif Hultén
British Journal of Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 1982
Artikel i vetenskaplig tidskrift

1981

Experimental model for in vivo determination of dietary fibre and its effect on the absorption of nutrients in the small intestine
Ann-Sofie Sandberg, Henrik A. Andersson, Bo Hallgren, Kristina Hasselblad, Björn Isaksson et al.
British Journal of Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 1981
Artikel i vetenskaplig tidskrift

1977

Breast milk composition in Ethiopian and Swedish mothers. III. Amino acids and other nitrogenous substances
Ulf Svanberg, Mehari Gebre-Medhin, Björn Ljungqvist, Monica Olsson
American Journal of Clinical Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 1977
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Visar 401 - 410 av 410

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2013-08-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://gu.se/forskning/hitta-forskaren/?publicationPageNumber=41&selectedTab=3&feedbackForm=true&returnAddress=http%3A%2F%2Fgu.se%2Fforskning%2Fhitta-forskaren%2F%3FsubjectId%3D30304&recipientName=Webbredaktion&encodedEmail=aW5mb0BndS5zZQ&subjectId=30304
Utskriftsdatum: 2019-12-12