Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2013-08-15 14:34

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Livsmedelsvetenskap - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hitta forskaren!

Välj ämne och hitta forskare och publikationer i vår forskningsdatabas.

Livsmedelsvetenskap

Del av forskningsområdet Lantbruksvetenskap, skogsbruk och fiske

Underliggande ämnen

Senaste publikationer

Replicating projects for comparative research: Mistra Urban Futures’ experiences with comparative work on knowledge exchange, food and transport
Warren Smit, Elma Durakovic, Rike Sitas, Magnus Johansson, Gareth Haysom et al.
In: Simon, D., Palmer, H. and Riise, J. (eds.), "Comparative urban research from theory to practice: Co-production for sustainability", Bristol, Policy Press, Kapitel i bok 2020
Kapitel i bok

Working with the Gothenburg food system: Civil servants and researchers connected through the Urban Rural Gothenburg Research Forum
Kristina Fermskog, Karin Ingelhag, Mirek Dymitrow
4th Mistra Urban Futures Annual International Conference: “Lessons, Impacts and Outcomes”, Cutler’s Hall, 14–18 October 2019, Sheffield, UK, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2019
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

What is meaningful collaboration? Reflections from work on food systems and urban regeneration
Warren Smit, Per-Arne Nilsson, Joakim Nordqvist, Monika Månsson, Gunilla Almered Olsson et al.
4th Mistra Urban Futures Annual International Conference: “Lessons, Impacts and Outcomes”, Cutler’s Hall, 14–18 October 2019, Sheffield, UK, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2019
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Food systems sustainability: An examination of different viewpoints on food system change
Gareth Haysom, Gunilla Almered Olsson, Mirek Dymitrow, Paul Opiyo, Nick Taylor Buck et al.
Sustainability, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Can a city feed itself? Innovations in City–Region Food Systems from a Swedish perspective
Shelley Kotze, Mirek Dymitrow, Karin Ingelhag
4th Global Food Security, Food Safety & Sustainability Conference,10–11 May 2019, Montreal, Canada, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2019
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Visar 51 - 58 av 58

Namn Titel Organisation
Strandhagen, Elisabeth Föreståndare, biträdande Svensk Nationell Datatjänst, SND
Torén, Kjell Seniorforskare Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Wanselius, Julia Doktorand Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Åberg, Helena Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Visar 51 - 58 av 58

Visar 41 - 50 av 222

2017

Identification of basic tastes in foods before and after training among 4-6 year old children - a pilot study
Mia Prim, Emma Magnusson, Karin Wendin
10th International Conference on Culinary Arts and Sciences Proceedings, Paper i proceeding 2017
Paper i proceeding

A Paleolithic-type diet results in iodine deficiency: a 2-year randomized trial in postmenopausal obese women.
Sofia Manousou, Maja Stål, Christel Larsson, C Mellberg, B Lindahl et al.
European journal of clinical nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Teaching sustainable food consumption in Home and Consumer Studies: a case study.
Emmalee Gisslevik, Inga Wernersson, Christel Larsson
International Journal of Home Economics, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Adolescents’ trust in food messages and their sources
Jenny Rendahl, Peter Korp, Marianne Pipping Ekström, Christina Berg
British Food Journal, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Weight Loss by Two Different Diets Increases the Postprandial Response of GLP-1 but Only the Paleolithic Diet Increases the Postprandial Response of GIP.
Julia Otten, Mats Rydberg, Caroline Mellberg, Bernt Lindahl, Christel Larsson et al.
The American Diabetes Association 77th Scientific Sessions, San Diego, USA 9-13 June 2017., Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2017
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Food appearances in children's television programmes in Iceland.
Christina Berg, Steingerdur Olafsdottir
Public health nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Perspective: An extension of the STROBE statement for observational studies in nutritional epidemiology (STROBE-nut): Explanation and elaboration
Agneta Hörnell, Christina Berg, Elisabet Forsum, Christel Larsson, Emily Sonestedt et al.
Advances in Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Trends in Adolescent Overweight Perception and Its Association With Psychosomatic Health 2002–2014: Evidence From 33 Countries
Ross Whitehead, Christina Berg, Alina Cosma, Inese Gobina, Eimear Keane et al.
Journal of Adolescent Health, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Visar 41 - 50 av 222

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2013-08-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?