Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2013-08-15 14:34

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Näringslära - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hitta forskaren!

Välj ämne och hitta forskare och publikationer i vår forskningsdatabas.

Näringslära

Del av forskningsområdet Hälsovetenskaper

Senaste publikationer

Lipid profiling of suction blister fluid: comparison of lipids in interstitial fluid and plasma
Anders K. Nilsson, Ulrika Sjöbom, Karin Christenson, Ann Hellström
Lipids in Health and Disease, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Abundance of gut Prevotella at baseline and metabolic response to barley prebiotics
J. Sandberg, Petia Kovatcheva-Datchary, I. Bjorck, Fredrik Bäckhed, A. Nilsson
European Journal of Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Food and Nutrient Intake during Pregnancy in Relation to Maternal Characteristics: Results from the NICE Birth Cohort in Northern Sweden
M. Stravik, K. Jonsson, O. Hartvigsson, A. Sandin, Agnes E Wold et al.
Nutrients, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Mediterranean sofrito home-cooking technique enhances polyphenol content in tomato sauce
J. F. R. de Alvarenga, P. Quifer-Rada, Victoria Westrin, S. Hurtado-Barroso, X. Torrado-Prat et al.
Journal of the Science of Food and Agriculture, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Protein-Based Supplementation to Enhance Recovery in Team Sports: What is the Evidence?
A. Poulios, K. Georgakouli, D. Draganidis, C. K. Deli, P. D. Tsimeas et al.
Journal of Sports Science and Medicine, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

A within-sibling pair analysis of lifestyle behaviours and BMI z-score in the multi-centre I.Family study
L. H. Bogl, Kirsten Mehlig, T. Intemann, G. Masip, A. Keski-Rahkonen et al.
Nutrition Metabolism and Cardiovascular Diseases, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Relative validity of a food and beverage preference questionnaire to characterize taste phenotypes in children adolescents and adults
H. Jilani, H. Pohlabeln, S. De Henauw, G. Eiben, Monica Hunsberger et al.
Nutrients, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Dairy Products and Cancer Risk in a Northern Sweden Population
L. M. Nilsson, Anna Winkvist, A. Esberg, J. H. Jansson, P. Wennberg et al.
Nutrition and Cancer-an International Journal, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Visar 1 - 50 av 114

Namn Titel Organisation
Adiels, Martin Universitetslektor Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Arvidsson, Daniel Universitetslektor, biträdande Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Augustin, Hanna Universitetslektor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Augustin, Hanna Universitetslektor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Axelsen, Mette Universitetslektor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Berg, Christina Professor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Bergström, Göran Professor/överläkare Avd för molekylär och klinisk medicin
Bertéus Forslund, Heléne Universitetslektor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Björkelund, Cecilia Seniorforskare Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Brembeck, Petra Forskningssjuksköterska Avd för molekylär och klinisk medicin
Brune, Mats Oavlönad docent Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Bäckhed, Fredrik Professor Avd för molekylär och klinisk medicin
Bärebring, Linnea Postdoktor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Börjesson, Mats Professor/överläkare Sektionen för fysiologi
Chaplin, John Psykolog Avd för pediatrik
Dickson, Suzanne Professor Sektionen för fysiologi
Eggertsen, Robert Professor, adjungerad Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Eliasson, Björn Professor, adjungerad Avd för molekylär och klinisk medicin
Friberg, Peter Professor/överläkare Avd för molekylär och klinisk medicin
Fridolfsson, Jonatan Doktorand Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Gan, Li-Ming Professor/överläkare Avd för molekylär och klinisk medicin
Gjertsson, Inger Professor, adjungerad Avd för reumatologi och inflammationsforskning
Gottfries, Johan Professor Institutionen för kemi och molekylärbiologi
Gripeteg, Lena Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Hanson, Lars Å. Professor emeritus Avd för mikrobiologi och immunologi
Hausken-Sutter, Solveig Elisabeth Doktorand Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Helgegren, Hannah Doktorand Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Hesselmar, Bill Oavlönad docent Avd för pediatrik
Hillman, Thomas Universitetslektor Inst tillämpad IT, avd för lärande, kommunikation och IT
Holmberg, Christopher Universitetslektor/sjuksköterska Lärande och ledarskap för hälsoprofessioner
Holmäng, Agneta Professor Sahlgrenska akademin, Gemensamt
Hoppe, Michael Forskare Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Hultén, Leif Professor emeritus Avd för kirurgi

Visar 1 - 50 av 114

Visar 61 - 70 av 401

2018

Comparison of meal patterns across five European countries using standardized 24-h recall (GloboDiet) data from the EFCOVAL project
Min Kyung Park, Heinz Freisling, Ena Huseinovic, Anna Winkvist, Inge Huybrechts et al.
European Journal of Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2018
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Associations between exclusive breastfeeding and physical fitness during childhood
M. Zaqout, N. Michels, W. Ahrens, C. Bornhorst, D. Molnar et al.
European Journal of Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2018
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Improved Exercise Tolerance with Caffeine Is Associated with Modulation of both Peripheral and Central Neural Processes in Human Participants
J. L. Bowtell, Magni Mohr, J. Fulford, S. R. Jackman, G. Ermidis et al.
Frontiers in Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2018
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Dietary intake of flavonoids and ventilatory function in european adults: A GA2LEN study
V. Garcia-Larsen, N. Thawer, D. Charles, A. Cassidy, T. Van Zele et al.
Nutrients, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2018
Artikel i vetenskaplig tidskrift

2017

A Paleolithic-type diet results in iodine deficiency: a 2-year randomized trial in postmenopausal obese women.
Sofia Manousou, Maja Stål, Christel Larsson, C Mellberg, B Lindahl et al.
European journal of clinical nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Teaching sustainable food consumption in Home and Consumer Studies: a case study.
Emmalee Gisslevik, Inga Wernersson, Christel Larsson
International Journal of Home Economics, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Adolescents’ trust in food messages and their sources
Jenny Rendahl, Peter Korp, Marianne Pipping Ekström, Christina Berg
British Food Journal, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Fatty Acid Proportions in Plasma Cholesterol Esters and Phospholipids Are Positively Correlated in Various Swedish Populations
M. Marklund, R. Pingel, F. Rosqvist, Anna-Karin Lindroos, J. W. Eriksson et al.
Journal of Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Visar 61 - 70 av 401

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2013-08-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?