Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2013-08-15 14:34

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Näringslära - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontaktformulär








 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!




Näringslära

Del av forskningsområdet Hälsovetenskaper

Senaste publikationer

Dietary sources of free sugars in the diet of European children: the IDEFICS Study
M. I. M. Graffe, V. Pala, S. De Henauw, Gabriele Eiben, C. Hadjigeorgiou et al.
European Journal of Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2020
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Relationship between perception of emotional home atmosphere and fruit and vegetable consumption in European adolescents: Results from the I.Family survey
Hadil A. Ghazy Elsayed, Lauren Lissner, Kirsten Mehlig, Barbara Franziska Thumann, Antje Hebestreit et al.
Public Health Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2020
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Meal patterns in relation to energy and protein intake in older adults in home health care
S. Engelheart, R. J. Brummer, Helene Berteus Forslund
Clinical Nutrition ESPEN, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2020
Artikel i vetenskaplig tidskrift

A weight-loss and healthy living program for men delivered in Swedish football and ice-hockey club (ViSiT): results from the ViSiT feasibility study
Matti Leijon, Katarina Åberg, Nadine Karlsson, Janna Skagerström, Petra Dannapfel et al.
Health, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Insulin-Driven PI3K-AKT Signaling in the Hepatocyte Is Mediated by Redundant PI3Kα and PI3Kβ Activities and Is Promoted by RAS.
Angela Molinaro, Barbara Becattini, Arianna Mazzoli, Augusto Bleve, Lucia Radici et al.
Cell Metabolism, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Effect of sampling rate on acceleration and counts of hip- and wrist-worn ActiGraph accelerometers in children
Kimberly Clevenger, Karin Pfeiffer, Kelly Macintosh, Melitta McNarry, Jan Brønd et al.
Physiological Measurement, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Climate impact from diet in relation to background and sociodemographic characteristics in the Vasterbotten Intervention Programme
Anna Strid, E. Hallstrom, Therese Hjorth, I. Johansson, B. Lindahl et al.
Public Health Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Disentangling the genetics of lean mass
D. Karasik, M. C. Zillikens, Y. H. Hsu, A. Aghdassi, K. Akesson et al.
American Journal of Clinical Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Visar 1 - 50 av 116

Namn Titel Organisation
Adiels, Martin Universitetslektor Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Ambring, Anneli Forskningsdatarådgivare Svensk Nationell Datatjänst, SND
Arvidsson, Daniel Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Augustin, Hanna Universitetslektor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Augustin, Hanna Universitetslektor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Axelsen, Mette Universitetslektor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Berg, Christina Professor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Bergström, Göran Professor/överläkare Avd för molekylär och klinisk medicin
Bertéus Forslund, Heléne Universitetslektor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Björkelund, Cecilia Seniorforskare Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Brembeck, Petra Universitetslektor/sjuksköterska Vård vid långvariga tillstånd
Brune, Mats Oavlönad docent Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Bäckhed, Fredrik Professor Avd för molekylär och klinisk medicin
Bärebring, Linnea Postdoktor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Börjesson, Mats Professor/överläkare Avd för molekylär och klinisk medicin
Chaplin, John Psykolog Avd för pediatrik
Dickson, Suzanne Professor Sektionen för fysiologi
Eliasson, Björn Professor, adjungerad Avd för molekylär och klinisk medicin
Friberg, Peter Professor/överläkare Avd för molekylär och klinisk medicin
Fridolfsson, Jonatan Doktorand Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Gan, Li-Ming Professor/överläkare Avd för molekylär och klinisk medicin
Gjertsson, Inger Professor, adjungerad Avd för reumatologi och inflammationsforskning
Gottfries, Johan Professor Institutionen för kemi och molekylärbiologi
Gripeteg, Lena Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Hanson, Lars Å. Professor emeritus Avd för mikrobiologi och immunologi
Hausken-Sutter, Solveig Elisabeth Doktorand Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Helgegren, Hannah Doktorand Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Hellström, Ann Professor/överläkare Sektionen för klinisk neurovetenskap
Hesselmar, Bill Oavlönad docent Avd för pediatrik
Hillman, Thomas Universitetslektor Inst tillämpad IT, avd för lärande, kommunikation och IT
Holmberg, Christopher Universitetslektor/sjuksköterska Lärande och ledarskap för hälsoprofessioner
Holmäng, Agneta Professor Sahlgrenska akademin, Gemensamt
Hoppe, Michael Forskare Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition

Visar 1 - 50 av 116

Visar 81 - 90 av 419

2018

Dietary intake of flavonoids and ventilatory function in european adults: A GA2LEN study
V. Garcia-Larsen, N. Thawer, D. Charles, A. Cassidy, T. Van Zele et al.
Nutrients, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2018
Artikel i vetenskaplig tidskrift

2017

The challenges in responding to unhealthy eating and exercise behaviours among clients: From personal trainers’ views.
Linn Håman, Eva-Carin M Lindgren, Hillevi Prell
Proceedings of the Nordic Sport Science Conference – ‘The Double-Edged Sword of Sport: Health Promotion Versus Unhealthy Environments’ / [ed] Krister Hertting & Urban Johnson, Poster (konferens) 2017
Poster (konferens)

A Paleolithic-type diet results in iodine deficiency: a 2-year randomized trial in postmenopausal obese women.
Sofia Manousou, Maja Stål, Christel Larsson, C Mellberg, B Lindahl et al.
European journal of clinical nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Teaching sustainable food consumption in Home and Consumer Studies: a case study.
Emmalee Gisslevik, Inga Wernersson, Christel Larsson
International Journal of Home Economics, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Adolescents’ trust in food messages and their sources
Jenny Rendahl, Peter Korp, Marianne Pipping Ekström, Christina Berg
British Food Journal, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Fatty Acid Proportions in Plasma Cholesterol Esters and Phospholipids Are Positively Correlated in Various Swedish Populations
M. Marklund, R. Pingel, F. Rosqvist, Anna-Karin Lindroos, J. W. Eriksson et al.
Journal of Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Dietary Patterns and Fractures risk in the elderly
C. Colica, E. Mazza, Y. Ferro, A. Fava, D. De Bonis et al.
Frontiers in Endocrinology, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Low vitamin D status in relation to cardiovascular disease and mortality in Swedish women - Effect of extended follow-up
Monica Leu Agelii, Susanna Lehtinen-Jacks, Henrik Zetterberg, Valter Sundh, Cecilia Björkelund et al.
Nutrition Metabolism and Cardiovascular Diseases, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Visar 81 - 90 av 419

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2013-08-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?