Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2013-08-15 14:34

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Näringslära - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontaktformulär








 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!




Näringslära

Del av forskningsområdet Hälsovetenskaper

Senaste publikationer

Use of a Web-Based Dietary Assessment Tool (RiksmatenFlex) in Swedish Adolescents: Comparison and Validation Study
Anna-Karin Lindroos, J. P. Sipinen, C. Axelsson, G. Nyberg, R. Landberg et al.
Journal of Medical Internet Research, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

The Association of Olfactory Function with BMI, Appetite, and Prospective Weight Change in Dutch Community-Dwelling Older Adults
Kristina S. Fluitman, H. J. Nadar, D. S. Roos, H. W. Berendse, B. J. F. Keijser et al.
Journal of Nutrition Health & Aging, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Optimizing School Food Supply: Integrating Environmental, Health, Economic, and Cultural Dimensions of Diet Sustainability with Linear Programming
P. E. Colombo, E. Patterson, L. S. Elinder, Anna-Karin Lindroos, U. Sonesson et al.
International Journal of Environmental Research and Public Health, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Re-examination of accelerometer data processing and calibration for the assessment of physical activity intensity.
Daniel Arvidsson, Jonatan Fridolfsson, Mats Börjesson, Lars Bo Andersen, Örjan Ekblom et al.
Scandinavian Journal of Medicine & Science in Sports, Forskningsöversiktsartikel 2019
Forskningsöversiktsartikel

Comparative analysis of obesity-related cardiometabolic and renal biomarkers in human plasma and serum.
Meenu Rohini Rajan, Matus Sotak, Fredrik Barrenäs, Tong Shen, Kamil Borkowski et al.
Scientific reports, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Mediterranean sofrito home-cooking technique enhances polyphenol content in tomato sauce
J. F. R. de Alvarenga, P. Quifer-Rada, Victoria Westrin, S. Hurtado-Barroso, X. Torrado-Prat et al.
Journal of the Science of Food and Agriculture, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Protein-Based Supplementation to Enhance Recovery in Team Sports: What is the Evidence?
A. Poulios, K. Georgakouli, D. Draganidis, C. K. Deli, P. D. Tsimeas et al.
Journal of Sports Science and Medicine, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Nutrition impact symptoms are related to malnutrition and quality of life - A cross-sectional study of patients with chronic liver disease.
Catarina Lindqvist, Frode Slinde, Ammar Majeed, Matteo Bottai, Staffan Wahlin
Clinical nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Relationship between perception of emotional home atmosphere and fruit and vegetable consumption in European adolescents: Results from the I.Family survey
Hadil A. Ghazy Elsayed, Lauren Lissner, Kirsten Mehlig, Barbara Franziska Thumann, Antje Hebestreit et al.
Public Health Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Visar 101 - 114 av 114

Namn Titel Organisation
Sundh, Valter Statistiker Sektionen för psykiatri och neurokemi
Torén, Kjell Seniorforskare Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
van Odijk, Jenny Universitetslektor/dietist Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Winkvist, Anna Professor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Wold, Agnes Professor/överläkare Avd för infektionssjukdomar
Åberg, Helena Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Öhman, Lena Universitetslektor Avd för mikrobiologi och immunologi

Visar 101 - 114 av 114

Visar 1 - 10 av 410

2019

Use of a Web-Based Dietary Assessment Tool (RiksmatenFlex) in Swedish Adolescents: Comparison and Validation Study
Anna-Karin Lindroos, J. P. Sipinen, C. Axelsson, G. Nyberg, R. Landberg et al.
Journal of Medical Internet Research, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

The Association of Olfactory Function with BMI, Appetite, and Prospective Weight Change in Dutch Community-Dwelling Older Adults
Kristina S. Fluitman, H. J. Nadar, D. S. Roos, H. W. Berendse, B. J. F. Keijser et al.
Journal of Nutrition Health & Aging, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Optimizing School Food Supply: Integrating Environmental, Health, Economic, and Cultural Dimensions of Diet Sustainability with Linear Programming
P. E. Colombo, E. Patterson, L. S. Elinder, Anna-Karin Lindroos, U. Sonesson et al.
International Journal of Environmental Research and Public Health, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Re-examination of accelerometer data processing and calibration for the assessment of physical activity intensity.
Daniel Arvidsson, Jonatan Fridolfsson, Mats Börjesson, Lars Bo Andersen, Örjan Ekblom et al.
Scandinavian Journal of Medicine & Science in Sports, Forskningsöversiktsartikel 2019
Forskningsöversiktsartikel

Comparative analysis of obesity-related cardiometabolic and renal biomarkers in human plasma and serum.
Meenu Rohini Rajan, Matus Sotak, Fredrik Barrenäs, Tong Shen, Kamil Borkowski et al.
Scientific reports, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Mediterranean sofrito home-cooking technique enhances polyphenol content in tomato sauce
J. F. R. de Alvarenga, P. Quifer-Rada, Victoria Westrin, S. Hurtado-Barroso, X. Torrado-Prat et al.
Journal of the Science of Food and Agriculture, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Protein-Based Supplementation to Enhance Recovery in Team Sports: What is the Evidence?
A. Poulios, K. Georgakouli, D. Draganidis, C. K. Deli, P. D. Tsimeas et al.
Journal of Sports Science and Medicine, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Nutrition impact symptoms are related to malnutrition and quality of life - A cross-sectional study of patients with chronic liver disease.
Catarina Lindqvist, Frode Slinde, Ammar Majeed, Matteo Bottai, Staffan Wahlin
Clinical nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Relationship between perception of emotional home atmosphere and fruit and vegetable consumption in European adolescents: Results from the I.Family survey
Hadil A. Ghazy Elsayed, Lauren Lissner, Kirsten Mehlig, Barbara Franziska Thumann, Antje Hebestreit et al.
Public Health Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Visar 1 - 10 av 410

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2013-08-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://gu.se/forskning/hitta-forskaren/?researchersPageNumber=3&selectedTab=2&feedbackForm=true&returnAddress=http%3A%2F%2Fgu.se%2Fforskning%2Fhitta-forskaren%2F%3FsubjectId%3D30304&recipientName=Webbredaktion&encodedEmail=aW5mb0BndS5zZQ&subjectId=30304
Utskriftsdatum: 2019-12-09