Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Technology neutrality and… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontaktformulär








 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!




Technology neutrality and regulation of agricultural biotechnology

Paper i proceeding
Författare Per Sandin
Christian Munthe
Karin Edvardsson Björnberg
Publicerad i Professionals in food chains: ethics, rules and responsibility. EurSafe 2018, Vienna, Austria 13 – 16 June 2018 / edited by: Svenja Springer, Herwig Grimm
ISBN 978-90-8686-321-1
Förlag Wageningen Academic Publishers
Förlagsort Wageningen, Netherlands
Publiceringsår 2018
Publicerad vid Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori
Språk en
Länkar https://doi.org/10.3920/978-90-8686...
https://gup.ub.gu.se/file/207492
Ämnesord bioethics, biolaw, biotechnology, ethics, gene editing, gene technology, GMO, law, policy
Ämneskategorier Teknik och social förändring, Juridik och samhälle, Miljörätt, Bioteknisk etik, Växtbioteknologi, Genetik och förädling, Övriga andra lantbruksrelaterade vetenskaper, Etik, Praktisk filosofi

Sammanfattning

Agricultural biotechnology, in particular genetically modified organisms (GMOs), is subject to regulation in many areas of the world, not least in the European Union (EU). A number of authors have argued that those regulatory processes are unfair, costly, and slow and that regulation therefore should move in the direction of increased ‘technology neutrality’. The issue is becoming more pressing, especially since new biotechnologies such as CRISPR increasingly blur the regulatory distinction between GMOs and non-GMOs. This paper offers a definition of technology neutrality, uses the EU GMO regulation as a starting point for exploring technology neutrality, and presents distinctions between variants of the call for technology neutral GMO regulation in the EU.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?