Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Evidensens många ansikten… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Evidensens många ansikten

Artikel i övriga tidskrifter
Författare Morten Sager
Publicerad i Tidskrift för kriminalvård
Volym 68
Nummer/häfte 2
Sidor 25-29
ISSN 0040-6821
Publiceringsår 2013
Publicerad vid Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori
Sidor 25-29
Språk sv
Ämnesord evidensbasering, kriminalvård
Ämneskategorier Vetenskapsteori, Socialt arbete, Vetenskapsteori med inriktning mot vård- och omsorgsområdet, Kriminalvetenskap

Sammanfattning

Sedan några år blir hänvisningarna till evidens och evidensbasering allt vanligare. Ofta görs hänvisningarna som om alla vore överens om vad evidens är för något och vad det innebär att evidensbasera en verksamhet. I en bred mening är alla överens – alla vill ha bästa tillgängliga kunskap inom välfärdens verksamheter såsom vård, skola och omsorg. Bortom en sådan bred enighet råder dessvärre ingen konsensus om precis vilka krav man kan ställa på evidens och hur evidensbasering går till. I antologin Evidensens många ansikten visas hur detta inte säkert behöver vara något negativt. I själva verket speglar en sådan mångfald både evidensrörelsens historik och de faktiska skillnader som råder mellan olika forskningsområden och mellan olika verksamheter.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?