Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Jämställdhetsintegrering … - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Jämställdhetsintegrering vid svenska universitet och högskolor. Det politiska uppdraget återspeglat i lärosätenas planer.

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare Birgitta Jordansson
Helen Peterson
Publicerad i Kvinder, Køn og Forskning
Volym 28
Nummer/häfte 1-2
Sidor 58-70
ISSN 0907-6182
Publiceringsår 2019
Publicerad vid Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap
Sidor 58-70
Språk sv
Länkar https://koensforskning.soc.ku.dk/kk...
Ämnesord JiHU gender gender equality policy gender mainstreaming higher education interpretative frame theory Sweden university
Ämneskategorier Genusstudier, Sociologi

Sammanfattning

Artikeln är skriven inom ramen för ett forskningsprojekt baserat på det politiska uppdraget att Jämställdhetsintegrera svenska universitet och högskolor perioden (JiHU) 2017-2019. Specifikt fokuserar texten på de handlingsplaner som resp lärosäte upprättade i maj 2017. Vi analyserar och diskuterar innehållet i planerna utifrån hur de beskriver organiseringen av uppdraget, hur de förstår jämställdhetsintegrering och vad slags konkreta insatser som skrivs fram. Analysen tar en utgångspunkt i olika tolkningsramar. Slutsatsen är att flera lärosäten skriver fram en förståelse som skulle kunna ha en transformerande potential genom sitt fokus på långsiktig och hållbar förändring både sturkturellt och kulturellt. Huruvida detta kommer att bli framgångsrikt är beroende av legitimiteten, både i organisationen och utifrån kunskap om makt och genus.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?