Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

The Women's Health Initia… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

The Women's Health Initiative. What is on trial: nutrition and chronic disease? Or misinterpreted science, media havoc and the sound of silence from peers?

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare A Yngve
L Hambraeus
Lauren Lissner
LS Majem
MD Vaz de Almeida
Christina Berg
Publicerad i Public Health Nutrition
Volym 9
Nummer/häfte 2
Sidor 269-272
ISSN 1368-9800
Publiceringsår 2006
Publicerad vid Institutionen för mat, hälsa och miljö
Institutionen för medicin, avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa
Sidor 269-272
Språk en
Länkar dx.doi.org/10.1079/PHN2006952
Ämneskategorier Folkhälsovetenskap, global hälsa, socialmedicin och epidemiologi, Hushålls- och kostvetenskap

Sammanfattning

The first results of the Women's Health Initiative dietary intervention trial were published in the USA in February. This is a colossal intervention designed to see if diets lower in fat and higher in fruits, vegetables and grains than is usual in high-income countries reduce the incidence of breast cancer, colorectal cancer, heart disease and other chronic diseases, in women aged 50–79 years. As interpreted by US government media releases, the results were unimpressive. As interpreted by a global media blitz, the results indicate that food and nutrition has little or nothing to do with health and disease. But the trial was in key respects not reaching its aims, was methodologically controversial, and in any case has not produced the reported null results. What should the public health nutrition profession do about such messes?

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?