Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Sensitivity of radar alti… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontaktformulär








 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!




Sensitivity of radar altimeter waveform to changes in sea ice type at resolution of Synthetic Aperture Radar

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare Wiebke Aldenhoff
Céline Heuzé
Leif E.B. Eriksson
Publicerad i Remote Sensing
Volym 11
Nummer/häfte 22
Publiceringsår 2019
Publicerad vid Institutionen för geovetenskaper
Språk en
Länkar https://doi.org/10.3390/rs11222602
Ämnesord Altimetry, SAR, Sea ice
Ämneskategorier Fysisk geografi, Multidisciplinär geovetenskap, Fjärranalys

Sammanfattning

Radar altimetry in the context of sea ice has mostly been exploited to retrieve basin-scale information about sea ice thickness. In this paper, we investigate the sensitivity of altimetric waveforms to small-scale changes (a few hundred meters to about 10 km) of the sea ice surface. Near-coincidental synthetic aperture radar (SAR) imagery and CryoSat-2 altimetric data in the Beaufort Sea are used to identify and study the spatial evolution of altimeter waveforms over these features. Open water and thin ice features are easily identified because of their high peak power waveforms. Thicker ice features such as ridges and multiyear ice floes of a few hundred meters cause a response in the waveform. However, these changes are not reflected in freeboard estimates. Retrieval of robust freeboard estimates requires homogeneous floes in the order of 10 km along-track and a few kilometers to both sides across-track. We conclude that the combination of SAR imagery and altimeter data could improve the local sea ice picture by extending spatially scarce freeboard estimates to regions of similar SAR signature.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://gu.se/forskning/publikation/?feedbackForm=true&returnAddress=http%3A%2F%2Fgu.se%2Fforskning%2Fpublikation%2F%3Fprint%3Dtrue%26publicationId%3D287850&recipientName=Webbredaktion&encodedEmail=YWxsYW4uZXJpa3Nzb25AZ3Uuc2U&publicationId=287850
Utskriftsdatum: 2020-07-05