Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Salmon allergen exposure,… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Salmon allergen exposure, occupational asthma, and respiratory symptoms among salmon processing workers.

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare Anna Dahlman-Höglund
Anne Renström
Per H Larsson
Said Elsayed
Eva Andersson
Publicerad i American journal of industrial medicine
Volym 55
Nummer/häfte 7
Sidor 624-30
ISSN 1097-0274
Publiceringsår 2012
Publicerad vid Institutionen för medicin, avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa
Sidor 624-30
Språk en
Länkar dx.doi.org/10.1002/ajim.22067
Ämnesord Adult, Air Pollutants, Occupational, adverse effects, Animals, Asthma, Occupational, epidemiology, etiology, immunology, Confidence Intervals, Enzyme-Linked Immunosorbent Assay, Female, Food Hypersensitivity, complications, Food-Processing Industry, Humans, Immunoglobulin E, blood, Male, Occupational Diseases, epidemiology, etiology, Occupational Exposure, adverse effects, Respiratory System, Salmon, immunology, Statistics, Nonparametric, United States, epidemiology
Ämneskategorier Yrkesmedicin

Sammanfattning

This investigation was triggered by three cases of asthma-about 10% of the workforce-occurring in a salmon processing plant over a short period of time. The aim of the investigation was to characterize the work exposure of inhalable organic particles with personal measurements. Respiratory symptoms at work among workers were also assessed.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://gu.se/forskning/publikation/?publicationId=168691
Utskriftsdatum: 2019-12-10