Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Use of an affinity proteo… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Use of an affinity proteomics approach for the identification of low-abundant bacterial adhesins as applied on the Lewis(b)-binding adhesin of Helicobacter pylori.

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare Thomas Larsson
Jörgen Bergström
Carol L Nilsson
Karl-Anders Karlsson
Publicerad i FEBS letters
Volym 469
Nummer/häfte 2-3
Sidor 155-8
ISSN 0014-5793
Publiceringsår 2000
Publicerad vid Institutionen för medicinsk och fysiologisk kemi
Sidor 155-8
Språk en
Länkar www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.f...
Ämnesord Adhesins, Bacterial, chemistry, isolation & purification, Electrophoresis, Polyacrylamide Gel, Glycosphingolipids, chemistry, Helicobacter pylori, chemistry, Humans, Serum Albumin, chemistry, Spectrometry, Mass, Matrix-Assisted Laser Desorption-Ionization, Streptavidin, chemistry
Ämneskategorier Kemi

Sammanfattning

Microbial attachment to host cell surfaces is considered to be the first essential step for colonization and infection. In most known cases, attachment is mediated by a specific protein-carbohydrate interaction. We have used a carbohydrate-containing crosslinking probe to select bacterial surface adhesins for trypsin digestion, MALDI-TOF mass spectrometry and identification against genome sequence. The present paper describes this functional proteomics approach for identification of the recently cloned low-abundant Lewis(b)-binding adhesin of Helicobacter pylori. Protein identification was obtained through the enrichment of approximately 300 fmol of adhesin from solubilized cells.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://gu.se/forskning/publikation/?publicationId=184275
Utskriftsdatum: 2020-08-04