Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Two Validated Ways of Imp… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Two Validated Ways of Improving the Ability of Decision-Making in Emergencies; Results from a Literature Review

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare Amir Khorram-Manesh
Johan Berlin
Eric Carlström
Publicerad i Bullentin of Emergency and Trauma
Volym 4
Nummer/häfte 4
Sidor 186-196
ISSN 2322-2522
Publiceringsår 2016
Publicerad vid Institutionen för kliniska vetenskaper, Avdelningen för kirurgi
Institutionen för vårdvetenskap och hälsa
Sidor 186-196
Språk en
Länkar https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/ar...
Ämnesord Decision-making; Emergencies; Disasters; Crisis management; Training; Exercises; Simulation; Validated; Real-time; Command and control; Communication; Collaboration; Multi-disciplinary
Ämneskategorier Annan medicin och hälsovetenskap

Sammanfattning

The aim of the current review wasto study the existing knowledge about decision-making and to identify and describe validated training tools.A comprehensive literature review was conducted by using the following keywords: decision-making, emergencies, disasters, crisis management, training, exercises, simulation, validated, real-time, command and control, communication, collaboration, and multi-disciplinary in combination or as an isolated word. Two validated training systems developed in Sweden, 3 level collaboration (3LC) and MacSim, were identified and studied in light of the literature review in order to identify how decision-making can be trained. The training models fulfilled six of the eight identified characteristics of training for decision-making.Based on the results, these training models contained methods suitable to train for decision-making.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://gu.se/forskning/publikation/?publicationId=249300
Utskriftsdatum: 2020-01-26