Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Automated determination o… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Automated determination of amino acid enantiomers using derivatization with 1 -(9-fluorenyl)ethyl chloroformateand reversed-phase liquid chromatography

Kapitel i bok
Författare S. Einarsson
Göran Hansson
Publicerad i High-Performance Liquid Chromatography of Peptides and Proteins: Separation, Analysis, and Conformation
Sidor 369-378
Publiceringsår 2017
Publicerad vid Centrum för marin kemisk ekologi
Sidor 369-378
Språk en
Länkar dx.doi.org/10.1201/9780203751947
Ämneskategorier Kemi, Marin teknik

Sammanfattning

The important role of chirality in nature has long been recognized. Large groups of biologically important molecules such as amino acids are chiral, and for understanding the properties of these substances it is necessary to separate and quantitate the enantiomers individually. The diverse vital function of amino acids in living organisms make it important to determine the ratios of the enantiomers in various areas, such as dating, 1 food chemistry, 2 and studies of extraterrestrial material. 3 For peptide synthesis, it is important to determine the enantiomeric purity of the amino acids used and the extent of racemization which may occur during the synthesis. For analytical procedures which involve liberation of the amino acids from peptides and proteins, it is necessary to check the extent of racemization in the hydrolysis procedure used. Studies have shown that the degree of racemization during hydrolysis varies from one type of peptide to another, and that peptide-bound amino acids generally racemize faster than free amino acids. © 1991 by CRC Press LLC.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://gu.se/forskning/publikation/?publicationId=272587
Utskriftsdatum: 2019-11-21