Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Learning environment perc… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Learning environment perceptions and student background variables as determinants of persistence in EFL learning

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare G. Mutlu
Ali Yildirim
Publicerad i Sage Open
Volym 9
Nummer/häfte 4
Sidor 1-17
ISSN 2158-2440
Publiceringsår 2019
Publicerad vid Institutionen för didaktik och pedagogisk profession
Sidor 1-17
Språk en
Länkar https://doi.org/10.1177/21582440198...
Ämnesord learning environment, persistence, EFL learning, classroom environment
Ämneskategorier Pedagogiskt arbete

Sammanfattning

This study attempted to investigate the ability of English as a Foreign Language (EFL) classroom learning environment and student background characteristics to predict student persistence in EFL learning. The study also aimed to investigate whether the associations between learning environment characteristics and persistence varied by several student demographics. The sample for the study included 1,365 tertiary English preparatory program students in Turkey. Regression analyses showed that learning environment characteristics were significantly related to persistence with materials environment dimensionfound as the strongest predictor. When demographics were included in the analyses together with the learning environment predictors, they explained more variance in student persistence. Given the results on the variance of associations between student persistence and learning environment characteristics by student demographics, it was seen that the predictive abilitiesof learning environment factors varied on the basis of each subset of one particular student demographic characteristic.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://gu.se/forskning/publikation/?publicationId=288651
Utskriftsdatum: 2020-03-30