Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Enrichment of glycopeptid… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Enrichment of glycopeptides for glycan structure and attachment site identification.

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare Jonas Nilsson
Ulla Rüetschi
Adnan Halim
Camilla Hesse
Elisabet Carlsohn
Gunnar Brinkmalm
Göran Larson
Publicerad i Nature methods
Volym 6
Nummer/häfte 11
Sidor 809-11
ISSN 1548-7105
Publiceringsår 2009
Publicerad vid Institutionen för biomedicin, avdelningen för klinisk kemi och transfusionsmedicin
Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, sektionen för psykiatri och neurokemi
Institutionen för biomedicin, avdelningen för medicinsk kemi och cellbiologi
Sidor 809-11
Språk en
Länkar dx.doi.org/10.1038/nmeth.1392
Ämnesord attachment sites, glycoproteomics, sialic acid, enrichment, mass spectrometry, glycosylation, cerebrospinal fluid
Ämneskategorier Neurokemi, Klinisk kemi, Medicinsk bioteknologi (med inriktning mot cellbiologi (inklusive stamcellsbiologi), molekylärbiologi, mikrobiologi, biokemi eller biofarmaci)

Sammanfattning

We present a method to enrich for glycoproteins from proteomic samples. Sialylated glycoproteins were selectively periodate-oxidized, captured on hydrazide beads, trypsinized and released by acid hydrolysis of sialic acid glycosidic bonds. Mass spectrometric fragment analysis allowed identification of glycan structures, and additional fragmentation of deglycosylated ions yielded peptide sequence information, which allowed glycan attachment site and protein identification. We identified 36 N-linked and 44 O-linked glycosylation sites on glycoproteins from human cerebrospinal fluid.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?