Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

High-Resolution Protein S… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

High-Resolution Protein Structure Determination by Serial Femtosecond Crystallography

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare S. Boutet
L. Lomb
G. J. Williams
T. R. M. Barends
A. Aquila
R. B. Doak
U. Weierstall
D. P. Deponte
J. Steinbrener
R. L. Shoeman
M. Messerschmidt
A. Barty
T. A. White
S. Kassemeyer
R. A. Kirian
M. M. Seibert
P. A. Montanez
C. Kenney
R. Herbst
P. Hart
J. Pines
G. Haller
S. M. Gruner
H. T. Philipp
M. W. Tate
M. Hromalik
L. J. Koerner
N. van Bakel
J. Morse
W. Ghonsalves
David Arnlund
M. J. Bogan
C. Caleman
R. Fromme
C. Y. Hampton
M. S. Hunter
Linda C Johansson
Gergely Katona
C. Kupitz
M. N. Liang
A. V. Martin
K. Nass
L. Redecke
F. Stellato
N. Timneanu
D. J. Wang
N. A. Zatsepin
D. Schafer
J. Defever
Richard Neutze
P. Fromme
J. C. H. Spence
H. N. Chapman
I. Schlichting
Publicerad i Science
Volym 337
Nummer/häfte 6092
Sidor 362-364
ISSN 0036-8075
Publiceringsår 2012
Publicerad vid Institutionen för kemi och molekylärbiologi
Sidor 362-364
Språk en
Länkar dx.doi.org/10.1126/science.1217737
https://gup.ub.gu.se/file/93200
Ämnesord diffraction data, nanocrystallography, lysozyme, crystals
Ämneskategorier Biokemi och molekylärbiologi, Nanoteknik

Sammanfattning

Structure determination of proteins and other macromolecules has historically required the growth of high-quality crystals sufficiently large to diffract x-rays efficiently while withstanding radiation damage. We applied serial femtosecond crystallography (SFX) using an x-ray free-electron laser (XFEL) to obtain high-resolution structural information from microcrystals (less than 1 micrometer by 1 micrometer by 3 micrometers) of the well-characterized model protein lysozyme. The agreement with synchrotron data demonstrates the immediate relevance of SFX for analyzing the structure of the large group of difficult-to-crystallize molecules.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?