Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Bokläsning i skiftet mell… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Bokläsning i skiftet mellan traditionella och digitala medier

Kapitel i bok
Författare Lars Höglund
Publicerad i Läsarnas marknad, marknadens läsare. En forskningsantologi utarbetad för litteraturutredningen
Sidor 39-79
ISBN 978-91-86523-42-8
Förlag Nordicom
Förlagsort Göteborg
Publiceringsår 2012
Publicerad vid Enheten för biblioteks- och informationsvetenskap
Sidor 39-79
Språk en
Ämnesord läsning, digitala medier, utgivning, böcker, skönlitteratur, facklitteratur, medieanvänding. social medier. läsplatta, surfplatta
Ämneskategorier Medie- och kommunikationsvetenskap

Sammanfattning

Nordicom, Göteborgs universitet, har på Litteraturutredningens uppdrag utarbetat en forskningsantologi – Läsarnas marknad, marknadens läsare – som i förstone utkom i SOU-serien (SOU 2012:10). Den trycktes i en liten upplaga och för att tillgodose de förfrågningar som har kommit till Nordicom utges antologin på nytt. Några nya artiklar har också tillkommit. Bokens och litteraturens ställning har varit föremål för flera statliga utredningar genom åren och oomtvistad är den kulturpolitiska betydelse boken tillskrivs utifrån ett demokratiperspektiv. En återkommande fråga är hur boken skall kunna hävda sig i konkurrens med allt det nya som följer med teknologiutvecklingen – något som i högsta grad anses ha konsekvenser för såväl läsare som marknad. Antologin innehåller analyser av utvecklingen på detta område utifrån många olika frågeställningar i digitaliseringens tidevarv.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?