Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Proteomic study of non-ty… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Proteomic study of non-typable Haemophilus influenzae.

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare Kajsa Thorén
Elisabet Gustafsson
Annica Clevnert
Thomas Larsson
Jörgen Bergström
Carol L Nilsson
Publicerad i Journal of chromatography. B, Analytical technologies in the biomedical and life sciences
Volym 782
Nummer/häfte 1-2
Sidor 219-26
ISSN 1570-0232
Publiceringsår 2002
Publicerad vid Institutionen för medicinsk och fysiologisk kemi
Sidor 219-26
Språk en
Länkar www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.f...
Ämnesord Bacterial Proteins, chemistry, Electrophoresis, Gel, Two-Dimensional, Haemophilus influenzae, chemistry, Mass Spectrometry, Proteomics
Ämneskategorier Kemi

Sammanfattning

Non-typable Haemophilus influenzae (NTHi) are small, gram-negative bacteria and are strictly human pathogens, causing acute otitis media, sinusitis and community-acquired pneumonia. There is no vaccine available for NTHi, as there is for H. influenzae type b. Recent advances in proteomic techniques are finding novel applications in the field of vaccinology. There are several protein separation techniques available today, each with inherent advantages and disadvantages. We employed a combined proteomics approach, including sequential extraction and analytical two-dimensional polyacrylamide electrophoresis (2D PAGE), and two-dimensional semi-preparative electrophoresis (2D PE), in order to study protein expression in the A4 NTHi strain. Although putative vaccine candidates were identified with both techniques, 11 of 15 proteins identified using the 2D PE approach were not identified by 2D PAGE, demonstrating the complementarily of the two methods.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?