Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Can public policy regener… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Can public policy regenerate a traditional industry through collaborative research? The case of the Swedish food industry

Paper i proceeding
Författare Maureen McKelvey
Daniel Ljungberg
Publicerad i DRUID Society conference 2014, CBS, Copenhagen, June 16-18
Volym 2014
Nummer/häfte 1872
Publiceringsår 2014
Publicerad vid Institutionen för ekonomi och samhälle, Innovation and Entrepreneurship (IIE)
Språk en
Länkar druid8.sit.aau.dk/druid/acc_papers/...
Ämnesord public policy, university-industry interactions, food industry
Ämneskategorier Ekonomi och näringsliv, Forskningspolitik, Annan samhällsvetenskap, Nationalekonomi

Sammanfattning

This paper studies the regeneration of a traditional industry through the intersection of business innovation, public policy and the development of capabilities in firms. Our theoretical contribution is to propose that and conceptualize how public policy can indirectly boost the competitive advantage of a traditional industry by stimulating the development of firm capabilities to innovate through supporting collaborative research between universities and industry. To illustrate this proposition, we present an exploratory case study of a specific public policy initiative for collaborative research and structural change in the food industry in Sweden, from the mid-1990s to mid-2000s. The findings from this case study suggest that such public policy initiatives over time can and do develop firm capabilities to innovate in a traditional industry such as the food industry.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?