Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

FTO gene variation, macro… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

FTO gene variation, macronutrient intake and coronary heart disease risk: a gene-diet interaction analysis.

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare Jaana Gustavsson
Kirsten Mehlig
Karin Leander
Gianluca Tognon
Christina Berg
Elisabeth Strandhagen
Lena Björck
Annika Rosengren
Lauren Lissner
Fredrik Nyberg
Publicerad i European journal of nutrition
Volym 55
Nummer/häfte 1
Sidor 247-255
ISSN 1436-6215
Publiceringsår 2016
Publicerad vid Institutionen för medicin, avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa
Institutionen för medicin, avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa, enheten för arbets-och miljömedicin
Institutionen för medicin, avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa, enheten för folkhälsoepidemiologi
Institutionen för vårdvetenskap och hälsa
Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin
Sidor 247-255
Språk en
Länkar dx.doi.org/10.1007/s00394-015-0842-...
Ämnesord FTO genotype – Coronary heart disease – Macronutrients – Gene–diet interaction
Ämneskategorier Folkhälsovetenskap, global hälsa, socialmedicin och epidemiologi

Sammanfattning

The fat mass and obesity-associated gene (FTO) is related to obesity and coronary heart disease (CHD). We studied interaction between macronutrient intake and FTO in association with CHD risk or body mass index (BMI).

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?