Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Unusual dynamics of conce… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Unusual dynamics of concentration fluctuations in solutions of weakly attractive globular proteins

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare S. Bucciarelli
L. Casal-Dujat
C. De Michele
F. Sciortino
J. K. G. Dhont
Johan Bergenholtz
B. Farago
P. Schurtenberger
A. Stradner
Publicerad i Journal of Physical Chemistry Letters
Volym 6
Nummer/häfte 22
Sidor 4470-4474
ISSN 1948-7185
Publiceringsår 2015
Publicerad vid Institutionen för kemi och molekylärbiologi
Sidor 4470-4474
Språk en
Länkar http://dx.doi.org/10.1021/acs.jpcl...
Ämnesord eye lens proteins, phase behavior, dynamics, structural arrest
Ämneskategorier Kritiska fenomen (fasövergångar), Biofysikalisk kemi, Yt- och kolloidkemi

Sammanfattning

The globular protein γB-crystallin exhibits a complex phase behavior, where liquid–liquid phase separation characterized by a critical volume fraction ϕc = 0.154 and a critical temperature Tc = 291.8 K coexists with dynamical arrest on all length scales at volume fractions around ϕ ≈ 0.3–0.35, and an arrest line that extends well into the unstable region below the spinodal. However, although the static properties such as the osmotic compressibility and the static correlation length are in quantitative agreement with predictions for binary liquid mixtures, this is not the case for the dynamics of concentration fluctuations described by the dynamic structure factor S(q,t). Using a combination of dynamic light scattering and neutron spin echo measurements, we demonstrate that the competition between critical slowing down and dynamical arrest results in a much more complex wave vector dependence of S(q,t) than previously anticipated.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?