Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

ONIOM(QM:AMOEBA09) Study … - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

ONIOM(QM:AMOEBA09) Study on Binding Energies and Binding Preference of OH, HCO, and CH3 Radicals on Hexagonal Water Ice (I-h)

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare W M C Sameera
Bethmini Senevirathne
Stefan Andersson
F. Maseras
Gunnar Nyman
Publicerad i Journal of Physical Chemistry C
Volym 121
Nummer/häfte 28
Sidor 15223-15232
ISSN 1932-7447
Publiceringsår 2017
Publicerad vid Institutionen för kemi och molekylärbiologi
Sidor 15223-15232
Språk en
Länkar dx.doi.org/10.1021/acs.jpcc.7b04105
Ämnesord molecular-orbital methods, gaussian-type basis, matrix-isolation, hydrogen-atom, ab-initio, geometry optimization, mechanics simulation, sticking probability, organic-molecules, low-temperatures, Chemistry, Science & Technology - Other Topics, Materials Science
Ämneskategorier Materialteknik, Kemi

Sammanfattning

We have combined the AMOEBA09 polarizable force field with the ONIOM(QM:MM) method to rationalize binding energies and binding preferences of the OH, HCO, and CH3 radicals on crystalline water ice (I-h). ONIOM(M062X:AMOEBA09) and ONIOM(wB97XD:AMOEBA) calculations suggest that the dangling hydrogen (d-H) or dangling oxygen (d-O) on the binding sites play an important role on the binding energies. Depending On the dangling nature at the binding site, a range of binding energies is found for the OH radical (0.67-0.20 eV), HCO radical (0.42--0.12 eV), and CH3 radical (0.26-0.11 eV). The binding energies of these radicals are larger in the presence of both d-H and d-O at the binding site. On the other hand, binding energies are weaker in the presence of only d-H or d-O at the binding site. The ONIOM(QM:AMOEBA09) methodology is found to be a useful approach to calculate binding energies of atoms, radicals, and molecules on I-h.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?