Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Konflikthantering i stads… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konflikthantering i stadsplanering: Betydelsen av flernivåstyrning.

Kapitel i bok
Författare Olga Stepanova
Publicerad i Algehed J., Eneqvist E., Jensen C., Lööf J. (red.). Innovation och Stadsutveckling. En forskningsantologi om Organiseringsutmaningar för Stad och Kommun.
Sidor sidor 177-190
ISBN 978-91-89049-08-6
Förlag Mistra Urban Futures, RISE, Vinnova
Förlagsort Sverige
Publiceringsår 2019
Publicerad vid Institutionen för globala studier, humanekologi
Sidor sidor 177-190
Språk sv
Ämnesord stadsplanering, konflikt, konflikthantering, kunskapsintegrering, styrning, Göteborg, nyanlända, temporära bostäder, Frihamnen, Kunskapsresan, social innovation
Ämneskategorier Sociologi, Annan samhällsvetenskap, Social och ekonomisk geografi, Ekonomi och näringsliv

Sammanfattning

Samverkan med en eller flera parter, ny kunskap och lärande är generellt sett kännetecknande för innovation i offentlig sektor, därför är det också så starkt fokus på detta i antologin. Olga Stepanova visar i sitt kapitel Konflikthantering i stadsplanering: Betydelsen av kunskapsintegrering för flernivåstyrning hur gemensam kunskapsproduktion, kunskapsintegrering och lärande utgör en möjlig metod för att hantera komplexa konflikter i planeringen. Med två exempel från Göteborg, från planeringen av temporära bostäder för nyanlända och från Frihamnen, illustrerar hon hur det behövs mer förståelse för andras frågor, och utrymme för olika kunskaper i arbetet med gränsöverskridande frågor.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?