Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Att vilja och kunna arbet… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Att vilja och kunna arbeta längre

Rapport
Författare Roland Kadefors
ISBN 978-91-985429-8-1
Förlag Regeringskansliet
Förlagsort Stockholm
Publiceringsår 2019
Publicerad vid Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap
Centrum för åldrande och hälsa (AgeCap)
Språk sv
Länkar https://seniorarbetskraft.se/wp-con...
Ämnesord Ageing, retirement, work ability, socioeconomy
Ämneskategorier Äldre och åldrande, Arbetslivsstudier, Sociologi (exklusive socialt arbete, socialpsykologi och socialantropologi)

Sammanfattning

Socioekonomi har stor betydelse för om människor fortsätter arbeta Den svenska arbetsmarknaden är uppdelad. Anställda i arbetaryrken riskerar i mycket högre grad än de i tjänstemannayrken att lämna arbetslivet i förtid. För att få fler att arbeta längre behövs en högre anpassning till seniorers behov för att uppnå en balans mellan krav och arbetsförmåga. Det visar en ny kunskapssammanställning från Delegationen för senior arbetskraft. - Rapporten visar att även om Sverige kommit en bit på vägen, så krävs det krafttag för att förbättra både den fysiska och psykiska arbetsmiljön. Ett längre arbetsliv behövs på hela arbetsmarknaden, inte bara bland välutbildade tjänstemannayrken, säger delegationens ordförande Anna Hedborg. Rapporten Att vilja och kunna arbeta längre, som skrivits av Roland Kadefors som är docent och forskare i arbetsvetenskap vid Göteborgs universitet, är en kunskapssammanställning av studier som undersökt människors utträde från arbetskraften. Tidigare studier visar att det på den svenska arbetsmarknaden finns en väldigt tydlig uppdelning, där anställda i arbetaryrken i mycket högre grad än de i tjänstemannayrken riskerar att lämna arbetsmarknaden i förtid. Psykosocial arbetsmiljö, arbetsförmåga och ekonomiska drivkrafter är alla viktiga faktorer bakom önskemål om att lämna arbetslivet. För den som upplever sviktande hälsa och bristande arbetsförmåga i relation till arbetets krav ökar därför sannolikheten att lämna arbetslivet tidigt. Fysisk belastning i 2 (3) arbetet är den exponering som bidrar mest till socioekonomiska skillnader när det gäller hälsa. För att bättre förstå olika förhållningssätt till ett förlängt arbetsliv hos äldre kan man kategorisera den äldre arbetskraften i fyra kategorier: 1) de som kan och vill, 2) de som kan men inte vill, 3) de som inte kan men vill och 4) de som inte kan och inte vill. För att uppnå ett längre arbetsliv är det särskilt viktigt att arbeta med dem som befinner sig i kategorin ”kan men vill inte”, eftersom individuell anpassning troligen skulle göra att fler i denna kategori skulle kunna arbeta flera år till. Om fler ska senarelägga pensionen är det därför viktigt med en högre grad av individuell anpassning till äldres behov för att bättre uppnå balans mellan arbetsförmåga och arbetskrav. - Tidigare studier har visat att en rad förändringar på arbetsplatsen kan underlätta för äldre arbetstagare, som till exempel flexibla arbetstider, anpassad förläggning av deltid, semester och ledighet, samt anpassning av arbetsuppgifter. Samtidigt är det uppenbart att man måste beakta och vidta åtgärder mot bristande hälsa, menar Roland Kadefors.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?