Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

The role of red yeast ric… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

The role of red yeast rice (RYR) supplementation in plasma cholesterol control: A review and expert opinion

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare Maciej Banach
Eric Bruckert
Olivier S. Descamps
Lars Ellegård
Marat Ezhov
Bernhard Föger
Zlatko Fras
Petri T. Kovanen
Gustavs Latkovskis
Winfried März
Demosthenes B. Panagiotakos
György Paragh
Daniel Pella
Angela Pirillo
Andrea Poli
Željko Reiner
Günter Silbernagel
Margus Viigimaa
Michal Vrablík
Alberico L. Catapano
Publicerad i Atherosclerosis Supplements
ISSN 1567-5688
Publiceringsår 2019
Publicerad vid Institutionen för medicin, avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Språk en
Länkar https://doi.org/10.1016/j.atheroscl...
Ämneskategorier Kardiologi, Invärtesmedicin

Sammanfattning

Hypercholesterolemia is a major risk factor for atherosclerotic cardiovascular disease (ASCVD) [1]. Increased levels of low density lipoprotein cholesterol (LDL-C) are associated with an increased risk of coronary heart disease (CHD) and many clinical trials have shown that reducing LDL-C levels significantly reduced the CHD and CVD risk [2–5]. Thus LDL-C-lowering is the main approach for the management of cardiovascular disease. Current guidelines suggest LDL-C levels targets based on the individual CV risk; such targets can be achieved by several means, which include both lifestyle changes and pharmacological approaches [6], with statins being the cornerstone of cardiovascular prevention.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?