Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

”Jag vägde mellan att stä… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

”Jag vägde mellan att ställa mig på barrikaderna eller att låtsas vara normativ…” – Erfarenheter av diskriminering i familjefrågor

Rapport
Författare Erik Mägi
Pom Sandhagen
Förlag Göteborgs rättighetscenter - mot diskriminering
Förlagsort Göteborg
Publiceringsår 2015
Publicerad vid
Språk sv
Länkar gbgrc.se/wp-content/uploads/2015/01...
Ämneskategorier Civilrätt, Genusstudier

Sammanfattning

Diskriminering i familjefrågor, förstudie 2014Familjer ser mycket olika ut. Trots det är lagstiftning, praxis och rutiner framförallt anpassade till en snäv idealbild av hur en familj ska vara. Andra typer av familjer upplever därför oftare diskriminering. Göteborgs rättighetscenter - mot diskriminering (GRC) har under 2014 bedrivit en förstudie till projektet Diskriminering i familjefrågor. Samarbetsorganisationer har varit Kulturgruppen för resandefolket, RFSL Göteborg, Kvinnojouren ADA, Ibn Rushd studieförbund, HSO Västra Götaland och HSO Göteborg. Syftet med projektet är att tillvarata de mänskliga rättigheterna så att alla barn och familjer kan vara delaktiga på lika möjligheter och ta del av samhällets välfärd, verksamheter och service. Projektet ska främja jämlik behandling och inkluderande bemötande av alla typer av familjer utifrån samtliga diskrimineringsgrunder. Förstudien bedrivs med hjälp av medel från Västra Götalandsregionens projektbidrag för arbete med mänskliga rättigheter. Göteborgs rättighetscenter har ansökt om ytterligare medel från Allmänna arvsfonden för att bedriva projektet vidare under 2015-2017. Projektledare under året har varit Erik Mägi, jurist på GRC. Dessutom har Pom Sandhagen, genusvetare, arbetat med projektet som praktikant september-oktober och som anställd projektmedarbetare under november-december. Även Linnea Bokesten har arbetat med projektet som juristpraktikant under januari-mars.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?