Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Civilsamhällets roll att … - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Civilsamhällets roll att främja anställningsbarhet i mångkulturella områden: Working paper om civilsamhällets läxhjälp i utsatta områden i förhållande till skolans kompensatoriska uppdrag.

Rapport
Författare Gabriella Elgenius
Förlag Göteborgs Universitet
Publiceringsår 2020
Publicerad vid Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap
Språk sv
Länkar https://www.regeringen.se/498b68/co...
Ämnesord Civilsamhälle, integration, skola, socioekonomiskt utsatta områden, jämlika villkor.
Ämneskategorier Sociologi, Tvärvetenskapliga studier, Internationell Migration och Etniska Relationer (IMER)

Sammanfattning

Gabriella Elgenius, Docent Sociologi, Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap, 31 mars 2020. Civilsamhällets roll att främja anställningsbarhet i mångkulturella områden: Working paper om civilsamhällets läxhjälp i utsatta områden i förhållande till skolans kompensatoriska uppdrag. Göteborgs Universitet. Underlag tillställt utredningen U 2018:05 Utredningen om en mer likvärdig skola. https://www.sou.gov.se/utredningar/?owner=utbildningsdepartementet&selection=pagaende Direktiv 2018:71 Ökad likvärdighet genom minskad skolsegregation och förbättrad resurstilldelning. https://www.regeringen.se/rattsliga-dokument/kommittedirektiv/2018/07/dir.-201871/ Introduktion Projektet kartlägger civilsamhällets roll i mångkulturella områden för att förstå hur detta kan stödja och bidra till anställningsbarhet. Projektet tar ett större grepp om civilsamhället genom att kartlägga aktiviteter och resurser som erbjuds av formella organisationer såväl som informella initiativ, och hur dessa samarbetar med andra lokala aktörer. Av vikt i dessa sammanhang är att förstå: vad fungerar och varför? Vem organiserar vad för vem? Vilka samarbeten byggs vidare på och vilka utmaningar finns? Hur förstås civilsamhällets roll i förhållande till de uppdrag som traditionellt uppfyllts av välfärdsstaten? Projektet om civilsamhällets roll för sysselsättning i mångkulturella områden i Sverige och Storbritannien (LOCALiTIES) finansernas av FORTE: Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd (2018–00181). Mer information finns på projektets hemsida: https://localitiesproject.home.blog/ och på Elgenius hemsida (projektledare) https://gu.se/english/about_the_university/staff/?languageId=100001&userId=xelgga&departmentId=022480

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?