Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Barn & unga i utsatta liv… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Barn & unga i utsatta livssituationer - perspektiv från forskning och praktik

Bok
Författare Linnéa Bruno
Zulmir Becevic
ISBN 9789147133598
Förlag Liber
Förlagsort Stockholm
Publiceringsår 2020
Publicerad vid Institutionen för socialt arbete
Språk sv
Ämneskategorier Socialpsykologi, Ungdomsforskning, Familjeforskning, Utbildningsvetenskap, Juridik, Psykologi, Sociologi, Socialt arbete

Sammanfattning

I denna tvärvetenskapliga antologi skärskådas kopplingar och dynamiker mellan barndom och utsatthet av några av Sveriges främsta forskare. • Vilka möjligheter har barn och unga i utsatthet att göra sin röst hörd och bli lyssnade på? • Vilka skyldigheter och möjligheter har vuxna att tillgodose barns och ungas rätt? • Hur kan utsatthet, livsvillkor och egna berättelser förstås utifrån forskning, teori och erfarenheter från praktik? Dessa och många andra frågor kring barn och unga i utsatthet belyses i boken. De medverkande har sin bakgrund och sitt forskningssam- manhang inom socialt arbete, sociologi, barn- och ungdomsvetenskap, historia, folkhälsovetenskap, juridik, kriminologi och psykologi. Boken kan användas som kursbok vid utbildningar inom socialt ar- bete, sociologi, barn- och ungdomsvetenskap, lärarutbildning med mera, och som stöd vid konkret arbete med barn och unga.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?