Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Vandringsutställning - Mi… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Vandringsutställning - Min plats i biosfären

Övrigt
Författare Tove Dahlbom
Eva Gustavsson
Ingegärd Eliasson
Susanne Fredholm
Igor Knez
Publicerad i Vandringsutställning producerad av Vänermuseet i samarbete med Göteborgs universitet, Högskolan i Gävle och Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle
Publiceringsår 2020
Publicerad vid Institutionen för kulturvård
Språk sv
Länkar https://vanerkulle.org/min-plats-i-...
Ämneskategorier Geovetenskap och miljövetenskap, Annan humaniora

Sammanfattning

Under sommaren 2020 vandrar Vänermuseets utställning Min plats i biosfären runt i biosfärområdet Vänerskärgården med Kinnekulle. Utställningen kommer stå på tre omtyckta platser och lyfta forskning om vilka favoritplatser människan har och vad de platserna betyder för människan. Hur påverkar dessa platser människan och hur kan människan påverka dem? Ett forskarlag vid Göteborgs universitet och Högskolan i Gävle har undersökt vilka attityder och tankar boende i biosfärområdet har kring sina favoritplatser. Forskningen har finansierats av Riksantikvarieämbetet och spridningen av forskningsresultaten finansieras av Formas. En favoritplats blir viktig att bevara och utställningen lyfter fram hur biosfärområdets kommuner jobbar med detta. Utställningens besökare kommer inte bara kunna ta del av vilka platser andra gillar, de kommer själva kunna dela med sig om vilka platser de tycker är viktiga att skydda och ha kvar. Utställningen Min plats i biosfären kommer visas vid Stenhusbacken i Fröslunda i Lidköpings kommun under juni, vid Bäcken vid Ekudden i Mariestad under juli och avslutningsvis i Stora stenbrottet på Kinnekille i Götene kommun under augusti månad. I utställningen får besökarna även möjlighet att se alla platser under olika årstider genom filmklipp, ta del av biosfärområdet och dela med sig om hur de tycker det ska förvaltas och utvecklas på ett hållbart sätt!

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?