Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Bioterrorism och media… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Bioterrorism och media

Bok
Författare Jörgen Lundälv
ISBN 91-7111-132-8
Förlag Meyers förlag
Förlagsort Gävle
Publiceringsår 2004
Publicerad vid Institutionen för socialt arbete
Språk sv
Ämnesord Bioterrorism, media, försvaret, Säkerhetspolisen, hotbilder, mjältbrand
Ämneskategorier Kemi, Industriell bioteknik, Övrig farmaci, Toxikologi, Kirurgi, Biokemi och klinisk kemi, Samhällsvetenskap

Sammanfattning

Attacker med biologiska och kemiska preparat är ett nytt hot mot institutioner i världen bl.a massmedia. I USA har ett antal medieföretag attackerats med brev som visat sig innehålla mjältbrand. I Sverige utsätts medier för hot och risker med jämna mellanrum. Denna guide om säkerhet och beredskap ger ny kunskap om vad bioterrorism innebär och vilka hotbilder som finns mot medieföretag i Sverige. Den vänder sig också till informationsstrateger vid myndigheter och företag liksom till hälso- och sjukvårdspersonal med intresse för epidemiologiska frågor. Guiden inleds med företal av Gorm Albrechtsen, f.d. chefredaktör vid Herning Folkeblad i Danmark som utsatts för misstänkta pulverbrev samt av Åke Sellström, avdelningschef vid Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) och expert på biologiska och kemiska vapen.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?