Göteborgs universitet
Bild
Sjögurka på grillen
Foto: Susanne Liljenström

Scary Seafood

Strandkrabba, sandräka och havssallat. Tre exempel på sjömat som vi inte är så vana vid, och som kan uppfattas som främmande, lite "scary". Projekt Scary Seafood lyfter fram nya arter att lägga på tallriken, och visar hur sjömat kan användas på ett mer hållbart vis. Här kan du ladda ner och läsa våra guider och faktablad om havets okända skafferi!

Inspirera dig!

Ta del av våra faktablad, guider, recept och filmer om okända alger och djur. Här hittar du även information om hållbar sjömat.

Genomförda workshops

För att öka intresset för hållbar sjömat arrangerade projekt Scary Seafood workshops i samarbete med företagare, forskare och andra intressenter. Läs mer under respektive rubrik nedan.

Se filmen!

Navigate to video: Schysst sjömat
Video (2:35)
Schysst sjömat

Projekt Scary Seafood är avslutat. Projektet var ett samarbete mellan ett antal forskningsinstitutioner och företagare. Det finansierades av Jordbruksverkets landsbygdsprogram.

Logos för partners
EU Jordbruksfonden logo