Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

AI och skolan - En halvdag för lärare och skolledare - Göteborgs universitet Till startsida

AI och skolan - En halvdag för lärare och skolledare

Temadag

En halvdag på tema AI och lärande.

Artificiell Intelligens är under snabb utveckling och påverkar såväl arbetsliv och fritid, som skolans verksamhet. Användningen av AI innebär att vi automatiserar, inte bara fysiska aktiviteter, utan också intellektuella. Att automatisera intellektuella aspekter av skola, arbete och vardag är på många sätt annorlunda från fysisk automatisering. Denna förändring innebär att vi behöver utveckla vår förståelse av vad som är viktig kunskap i dag och i framtiden. Ett antal frågor kan ställas kring vad vi vill att barn, arbetande och medborgare behöver kunna, veta och förstå i samhället, men också hur undervisning kan stödjas med hjälp av ny teknologi.

Vi erbjuder en halvdag med insikter, diskussion och erfarenheter av vad det kan innebära att arbeta som lärare i en skola där AI är en självklar del i vardagen, samt hur dagens skolsystem kan behöva förändras med hänsyn till den tekniska utvecklingen på området.

Vad är AI?
Jonas Ivarsson

AI & Skolan
Johan Lundin

Stationer med praktiska demonstrationer samt fika

AI och digital matematik
Marie Utterberg

Robotar och känslor
Sofia Serholt

Frågestund
Moderator: Martin Tallvid

Datum: 2019-10-28

Kategorier: Utbildning, Lärande, Pedagogik och didaktik, IT

Plats: Lindholmen Conference Center, Lindholmspiren 5, 417 56 Göteborg Rum Tesla

Sista anmälningsdag: 2019-10-21 kl. 13:00.

Kontaktperson: Johan Lundin

Antal platser: 60 (Varav 63 är bokade)

Evenemanget är fullbokat, men du kan göra en intresseanmälan så hör vi av oss vid återbud.
Boka plats/anmäl dig

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11