Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

AW med forskare: Tyskland efter Merkel - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

AW med forskare: Tyskland efter Merkel

Debatt

Tyskland är en av jordens största och mest inflytelserika ekonomier och förbundskanslern Angela Merkel är världens mäktigaste kvinna och en av vår tids mest tongivande politiker.

Hon har varit en enande kraft i ett splittrat Europa och hanterat eurokriser, flyktingströmmar och manliga kollegor med storhetsvansinne under sina rekordmånga år vid makten.

Nu är Merkel på väg ut.

Vilket Tyskland lämnar hon efter sig ¿ politiskt, ekonomiskt, socialt och kulturellt? Vad kommer att hända med relationerna till omvärlden, handeln, bilindustrin, energipolitiken och klyftorna mellan väst och öst? Vilka krafter kommer att driva utvecklingen i det politiska landskapet?

Föreläsare: Rutger Lindahl, professor emeritus i statsvetenskap, Centrum för Europaforskning vid Göteborgs universitet Martin Hellström, professor i tyska med litteraturvetenskaplig inriktning och rektor vid Högskolan Väst Fler medverkande tillkommer! MODERATOR Mattias Hagberg, journalist och författare

Datum: 2019-10-28

Tid: 17:30 - 19:00

Kategorier: Samhällsvetenskap

Plats: Pustervik

Kontaktperson: Lars-Olof Karlsson

Telefon: 0766-184841

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?