Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Tio tankar om skärmtid - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tio tankar om skärmtid

Föreläsning

Varför pratar vi så mycket om skärmtid just nu? Varför är det viktigt att vi förstår vad skärmtid är? Hur ser skärmtidens moral ut? Är skärmtid vår tids ställtid? Detta är några av de frågor som kommer att diskuteras under denna installationsföreläsning av Alexandra Weilenmann.

Professor Alexandra Weilenmann reder ut begreppen kring skärmtid, och förklarar delar av den aktuella debatten med nedslag i den forskning hon varit involverad i sedan hon började forskarstudierna 1998. Vi kommer att få ta del av exempel som spänner över vitt skilda miljöer och situationer, allt ifrån studier av sociala medieanvändning på museum, selfiefotograferande i djurparker till äldre människors Facebookanvändning. Som en röd tråd genom dessa olika studier löper ett metodologiskt intresse för att fånga vad människor gör med tekniken som en del av sin vardag, där skärmen blivit alltmer central. Föreläsningen avslutar med att blicka framåt mot den verksamhet som kommer att ske inom ramen för den nystartade avdelningen för människa-datorinteraktion, där målsättningen är att bidra till ett hållbart och härligt sätt leva tillsammans med tekniken.

Föreläsare: Professor Alexandra Weilenmann

Datum: 2019-09-13

Tid: 12:00 - 13:00

Kategorier: IT

Plats: Hus Patricia, Forskningsgången 6, Campus Lindholmen, Göteborg

Kontaktperson: Pär Meiling

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?