Idé- och lärdomshistoria, Ämnesfördjupning 2
Om utbildningen
Kursen innebär en ämnesfördjupning inom ett idé- och lärdomshistoriskt område. Området kan ha tematisk, metodologisk och/eller teoretiskt karaktär. På höstterminen är temat Terrorismens idéhistoria, på vårterminen fördjupar vi oss i Miljöhistoria och ekokritik, där delar av undervisningen även sker kvällstid. Arbetet kan ske i olika former, såsom föreläsningar och seminarier men också genom individuell inläsning. Tema för Ämnesfördjupning 2 ska väljas på ett sådant sätt att det inte överlappar med ditt tema för Ämnesfördjupning 1.
IL2106 Ämnesfördjupning 1 och IL2107 Ämnesfördjupning 2 kan inte läsas på en och samma termin.
Behörigheter och urval
Behörighet
Avslutade kurser om minst 180 hp på grundnivå, varav minst 90 hp med progression i något ämne där det ingår ett kandidatexamensarbete om minst 15 hp. Behörig är också den som har motsvarande utländsk utbildning eller som har motsvarande förkunskaper enligt tidigare studieordning. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska 3/Svenska B och Engelska 5/Engelska A.
Urval
Högskolepoäng, max 165 hp.
Efter studierna
Tillsammans med ytterligare kurser i idé- och lärdomshistoria på avancerad nivå kan kursen ingå i en magister- eller masterexamen i ämnet. Den kan också läsas som ett komplement till studier i andra ämnen.
Så är det att plugga
Undervisningen
På kursen möter du olika undervisnings- och examinationsformer. Dessa bidrar på olika sätt för att du som student ska kunna tillgodogöra dig kursens innehåll på bästa sätt och för att du ska få träna på de färdigheter och förmågor som är formulerade i kursens mål. I kursplanen framgår kursens undervisnings- och examinationsformer. Dessa preciseras och förklaras mer i detalj i den kursguide du får när kursen startar. I denna finns också detaljschema och läsanvisningar liksom annan information så att du får en klar bild av kursens upplägg och vad som förväntas av dig som student.