Barns och ungas rätt till delaktighet i samhälle, kultur och kulturskola
Kort om kursen
Kursen behandlar historiska och samtida perspektiv kring barndom respektive ungdom och ger kunskap om hur synen på barns och ungas delaktighet i demokratiska processer vuxit fram.
Om utbildningen
I kursen diskuteras vidare barns och ungas möjligheter till delaktighet i samhälle och kultur samt barns och ungas medborgerliga rättigheter och möjligheter att förstås som skapande subjekt. Därtill fokuseras barn och unga som aktörer i relation till konstnärliga uttrycksformer, lek, medier och konsumtion. Kursen problematiserar också normer och föreställningar rörande ålder med utgångspunkt i ett intersektionellt perspektiv.
I kursen ingår fyra stycken heldagsträffar på campus i Göteborg. Övrig undervisning är nätbaserad och innehåller bland annat eget arbete, föreläsningar och workshops beroende på lärarnas upplägg för kurserna.
Behörigheter och urval
Behörighet
Grundläggande behörighet
Urval
Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)
Så är det att plugga
Undervisningen
Kursen innehåller obligatoriska träffar i Göteborg. Övrig undervisning är nätbaserad och innehåller bland annat eget arbete, föreläsningar och workshops beroende på lärarnas upplägg för kursen.
Att studera är tidskrävande
Det är bra att tänka på att en kurs på 7,5 högskolepoäng (hp) motsvarar 10 studietimmar per vecka. 15 hp är lika med 20 timmar och 30 hp kräver 40 timmar per vecka.