Image
Medelhavsmat
Photo: Kristina Holmlid
Breadcrumb

Medelhavskost som tema

Medelhavskosten var temat för dagen när Accademia Di Luca besökte studenterna som läser kursen Gastronomi vid Institutionen för kost- och idrottsvetenskap.

– Idag föreläser vi om hur man kan lyfta fram smaker på italienskt vis, om matkulturen och hälsosam mat. Studenterna lagar också en måltid med 11 rätter, uppbyggd som en italiensk måltid, säger Måns Falk, från Accademia Di Luca.

Ny kunskap, hälsosam mat och värdefullt utbyte

Arvid Skoglund vid medelhavskostbuffén
Photo: Kristina Holmlid

Studenten Arvid Skoglund tar med sig följande från dagen:
– Ny kunskap om hälsa och hur man kan plocka fram smakerna i råvarorna. Kopplingen mellan medelhavsmat och folkhälsa intresserar mig.

Photo: Kristina Holmlid

Studenten Michaela Niklasson berättar följande:
– Vi hade en olivoljeprovning och testade tre olika olivoljor med olika doft, smak och användningsområden.

Utbytet mellan utbildningen och näringslivet är ett uppskattat inslag.
– Det är intressant att genom besöket få insyn i yrkeslivet. Utbildningen är jättebra och ger inblick i hållbarhet och i branschen, säger Jacob Stenberg.

– Att möta dessa intresserade och engagerade studenter är värdefullt, säger Anna Mellberg från Accademia Di Luca.

Det var studenterna på termin fem på utbildningen Kostekonomi med inriktning mot ledarskap som fick besök. Utbildningen har hösten 2022 ersatts av Kost- och ledarskapsprogrammet. 

Text: Kristina Holmlid

Utbildningar vid Institutionen för kost- och idrottsvetenskap