Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Människans möte med mat och måltider respektive idrott och fysisk aktivitet.
Vi vill vara en stark, samhällsengagerad institution som bidrar till hälsosamma och hållbara levnadsvanor, prestation och lärande genom att förena kostvetenskap och idrottsvetenskap i framstående utbildning och forskning.
Kostvetenskap är ett ämne med fokus på människors möte med mat vilket studeras ur ett tvärvetenskapligt perspektiv.
Idrottsvetenskap är ett ämne med fokus på idrott, motion och fysisk aktivitet ur ett tvärvetenskapligt perspektiv.
Utbildningarna har tydlig koppling till forskningen som bedrivs vid institutionen och karaktäriseras av mångvetenskapliga samarbeten nationellt och internationellt och i samverkan med omvärlden.
Verksamheten vid institutionen genererar vetenskaplig kunskap och professionell kompetens som kan bidra till att effektivt främja hållbara vanor beträffande kost och fysisk aktivitet.
Nyheter
-
Utbildning & lärandeNy satsning på kompetensutveckling för lärare
-
Hälsa & medicinTvärvetenskaplig forskning ger djupare förståelse för idrottsskador
-
Hälsa & medicinFöräldrar och skolgårdars utformning påverkar barns motoriska utveckling
-
StudentVidar bland årets elitidrottsstipendiater 2024–2025
-
Hållbarhet & miljöNy bok om mat och måltider belyser hållbarhet och kulturell mångfald