Curie Talks: Vad hindrar dig att forska?
Forskning
Student
Samtal om vilka möjligheter som dagens forskare har att ägna sig åt just forskning och inte åt annan daglig verksamhet som ingår i arbetet.
Samtal om vilka möjligheter som dagens forskare har att ägna sig åt just forskning och inte åt annan daglig verksamhet som ingår i arbetet.
Onsdag den 13 november arrangeras andra samtalet i samtalsserien Curie talks som är ett samarbete mellan Tidningen Curie, Sveriges unga akademi och landets universitet och högskolor. Samtalsserien lyfter aktuella frågor om forskningens villkor och är öppen för alla, men vänder sig särskilt till yngre forskare på det lokala lärosätet.
Samtalets tema är Vad hindrar dig att forska?
Hot och angrepp, dubbla yrkesroller, ett växande berg av administration och akademiskt hushållsarbete som inte ger några meriter. Vilka möjligheter har egentligen dagens forskare att ägna sig åt forskning? Och vilka strategier finns för att övervinna hindren? Lyssna på David Brax, Göteborgs universitet, Maria Saline, Chalmers och Erik Smedler, Sahlgrenska universitetssjukhuset och Göteborgs universitet.
Medverkande:
David Brax, senior utredare vid nationella sekretariatet för genusforskning, Göteborgs universitet.
Maria Saline, projektledare för Genie på Chalmers.
Erik Smedler, docent och ST-läkare i psykiatri på Sahlgrenska universitetssjukhuset samt forskargruppledare, Göteborgs universitet samt ledamot i Sveriges unga akademi.
Moderator:
Helena Bornholm, ansvarig för utåtriktad verksamhet på Sveriges unga akademi.
Incheckning
Incheckning till samtalet sker vid Vasaparkens huvudentré.
I samband med incheckning krävs uppvisande av giltig legitimation.
Har du frågor, kontakta Gustav Löfgren vid Vetenskapsrådet, gustav.lofgren@vr.se.
Evenemanget är en del av Curie Talks - ett samarbete mellan Tidningen Curie, Sveriges unga akademi och landets universitet och högskolor. Samtalsserien lyfter aktuella frågor om forskningens villkor och är öppen för alla, men vänder sig särskilt till yngre forskare på det lokala lärosätet. Samtalen spelas in och sänds i Curiepodden. Tidningen Curie ges ut av Vetenskapsrådet.